5

Educom

Desember har ankommet Trondheim, og temperaturer så lave som 250K er hverdagskost for byens ikke så veldig mange, men fortsatt en del innbyggere. Men alt er ikke bare kulde og desperasjon i denne årets siste måned; i enden av den (til tider lange, x --> uendelig lsm) eksamenstunnelen venter nemlig selveste julaften! Da kan man jo alltids stille seg spørsmålet «Hvordan forbereder egentlig en gjennomsnittlig fysmater seg til jul?». Vel, etter flerfoldige minutters informasjonsinnhenting har Educom omsider ferdigstilt denne meget illustrerende teksten for å belyse det aktuelle temaet.

The average fysmater starter sine juleforberedelser med å skrive en ønskeliste, hvor det kun står Rottmann og at dreieimpuls skal forbli bevart. Denne sendes til joulenissen sammen med et brev, hvor den aktuelle fysmater beklager på det sterkeste for å ha glemt +c på den ubestemte integrasjonen han/hun gjennomførte tidligere i år. Deretter skriver fysmateren julekort til kjente og kjære. Alt dette skriveriet foregår naturligvis i det schumdeste LaTeX-formatet. «Godkjent ok 65% holder ikke i år», tenker fysmateren.

En naturlig del av juleforberedelsene til en fysmater er å gjenta det klassiske eksperimentet “Julekuler på skråplan”. Hvilken kule når bunnen først i år, mon tro? Den med eller den uten glitter? Vil vi observere slurende julekuler i år også?

Etter en bestrebelig økt med skriving og eksperimentering vender fysmateren sin oppmerksomhet mot juletreet. Dette skal pyntes med det kjæreste fysmateren har: Rottmann, LF og såklart Nabla-en på toppen. Med kunnskapen fysmateren har tilegnet seg i emnet “JUL0001 Faste pakkers fysikk” innser han at årets pakker danner et rotasjonsfritt kubisk gitter og fryder seg over deres diffraksjonsegenskaper og termiske robusthet.

Selve julaften er i grunnen ganske avslappende for fysmateren. Han har allerede kjøpt inn julegaver i n > 3 dimensjoner og satt opp Newtons avkjølingslov for hvordan ribben skal tilberedes. Samtlige julekaker i samtlige kakebokser er parametrisert, og har kjent overflateareal. Hvorfor noen velger å bruke noe annet enn perfekte geometriske former til pepperkaker, klarer ikke fysmateren å forstå seg på.

Videre benytter fysmateren julaften til å se en rekke klassiske julefilmer: Tre ligninger til Euler, Reisen til Julestjernen ved bruk av rakettprinsippet, Linux i Svingen og Polarkoordinatekspressen.

For å toppe det hele re-watcher fysmateren “Julehilsen fra forelesere” fra fjorårets kalender mens “På låven sitter Niels-en” blæstes på høyttaleranlegget.

Fysmateren leter til slutt frem sin analog til Bibelen og leser det tradisjonsrike Jouleevangeliet: «Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra keiser Gaussustus om at hele det komplekse planet skulle faktoriseres i primtall».

Vi i Educom håper denne teksten har vært informativ og inspirerende, og at du nå har klart for deg hva som må til for å få en perfekt fysmat-joule.