Rekordmange søker verdens kuleste studium!

2016 ser allerede ut til å bli enda et knallår for NTNUs desidert stiligste studium, og de ferske søkertallene fra Samordna Opptak gir enda et boost.

Statistikken hentet etter årets søknadsfrist hos Samordna Opptak viser at hele 1251 personer har lagt in fysmat i sin søkerliste, hvorav 276 av disse har fysmat som førsteprioritet! Det er faktisk rekord!

For studieåret 2015-2016 var opptaksrammen for studieprogrammet vårt 95 plasser. Nedre opptaksgrense var 58,3 poeng i førstegangsvitnemålskvote og 57,6 poeng i ordinær kvote. Sammenligner vi søkertallene fra i år med tilsvarende tall fra fjoråret er det oppgang i både antall søkere totalt, og antall førsteprioriteringer. Det er ikke snakk om mange prosent stigning (hhv 4% og 8%), og i tillegg er opptaksrammen for studieåret 2016-2017 satt til 99 plasser, så en kan jo spekulere i hvorvidt inntakssnittet kommer til å presses enda litt opp sammenlignet med i fjor eller ei.

For NTNU samlet ser det ut til at trenden er "Medvind for nye NTNU - motvind for gamle".

Uansett hva som skjer gleder vi oss masse til å ta imot nye, motiverte, engasjerte, og dyktige studenter til høsten! Er du en av de som har søkt hos oss? Da håper vi du også gleder deg, for du har mye bra i vente!

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Meta