Foredrag og case med Crayon

Torsdag 28. februar ønsker vi å invitere studenter på fys/mat til en gjesteforelesning om anvendt kunstig intelligens og maskinlæring. Vi ønsker i tillegg å invitere doktorgradsstudenter ved fys/mat-instituttene.

Formålet vårt med denne forelesningen er tredelt:

1) Vi ønsker å bidra til at flere studenter kan mer om anvendelse i kunstig intelligens og maskinlæring, fordi markedet trenger dere.

2) Vi ønsker å vise fys/mat-ere et domene hvor dere virkelig har en rolle framover.

3) Vi ønsker selvfølgelig også å sette oss selv på kartet som framtidig arbeidsgiver. Dersom det blir veldig stor interesse og behov for å begrense antallet deltakere, vil 5. års masterstudenter og siste års PhD-studenter bli prioritert.

Agenda

  • 16:30-16:45: Velkommen, presentasjon av foreleserne (F1)
  • 16:45-17:00: En rask historieforelesning om AI og maskinlæring
  • 17:00-17:45: En teoretisk introduksjon til maskinlæring
  • 17:45-18:00: En rask benstrekk, og omorganisering til grupper
  • 18:00-18:15: Presentasjon av et reelt case vi har jobbet med (R2)
  • 18:15-18:45: Diskusjon i gruppene, og en matbit
  • 18:45-19:00: Oppsummering i plenum
  • 19:00-19:50: Presentasjon av hva vi faktisk gjorde
  • 19:50-20:00: Oppsummering og avslutning
  • 20:00-20:30: Vi blir i salen, hvis noen ønsker å snakke med oss

Lagoppstilling fra Inmeta

  • Elin Hauge, AI evangelist og strateg, nærmere 20 år i arbeidslivet. Leder for Nabla en gang på slutten av nittitallet. Siv.ing biofysikk og medisinsk teknologi, NTNU + MSc Management Science & Operational Research, WBS
  • Lars Joakim Nilsson, entreprenør for Crayons internasjonale AI-satsing og erfaren data scientist, MSc anvendt matematikk, UiO
  • Magnus Axelsson, data scientist, MSc Teoretisk fysikk, UiO + PhD i astrofysikk, UiO

Inmeta er et norsk IT-konsulentselskap, eid av Crayon Group. Crayon startet ut som spesialister på software asset management, et domene innenfor teknologibransjen som fortsatt står sentral i konsernets omsetning. Crayon er også opprinnelig norsk, nå børsnotert, og har litt over 1300 ansatte fordelt på kontorer i 22 land. Et av Inmetas viktigste satsingsområder er kunstig intelligens (AI) generelt og maskinlæring spesielt. Per i dag teller AI-teamet i overkant av 40 personer, hvorav en stor andel er data scientister. I løpet av de siste fire årene har dette teamet levert rundt 40 prosjekter på maskinlæring. Der andre selskaper snakker om hva som er mulig å gjøre med maskinlæring, snakker vi om hva vi har gjort og hvordan vi gjorde det.

Vår erfaring er at særlig fysikere, men også matematikere, blir svært dyktige data scientister. Hos oss har alle data scientistene minst mastergrad, og over halvparten har doktorgrad. I tillegg har vi et meget sterkt team av erfarne rådgivere og strateger, som i tillegg til hardcore science-bakgrunn også har betydelig ledererfaring og forretningskompetanse. Nå trenger vi flere data scientister!

På formiddagen fredag 1. mars vil vi være tilgjengelige for å møte studenter som er nysgjerrige på hva det innebærer å jobbe hos oss. De som ev. er interessert, bes sende en epost til elin.hauge@crayon.com for å avtale tid.

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Starter
Slutter
Sted F1, R2
Bedrift Crayon
Registrering åpner
Trinn 5
Påmeldingsfrist
Avmeldingsfrist
Påmelding kreves
Påmelding er ikke åpen

33 påmeldt av 60 plasser

Meta