Leie Kamerautstyr?

Kunne du tenke deg å leie kameraer, stativer, lydopptakere, og annet filmutstyr til en billig penge i Trondheim? Nablas produksjonskomité ProKom tilbyr billig utleie av utstyr til grupper og foreninger som ikke er assosiert Nabla. Dersom dette er ønskelig, ta kontakt med ProKom på utleie.prokom@nabla.ntnu.no. Under ser du en oversikt over hva vi har å tilby.

Canon EOS 700D Speilreflekskamera (1080p HD)

Godt kamera til filming og bildetagning som kommer med fjernkontroll. Spesifikasjoner standardobjektiv: SLR - 18.0 Mpix - 3 optisk x-zoom EF-S 18-55 mm IS STM. Til høyre vises et heftigere objektiv som også er mulig å leie – et SIGMA 30mm F1.4 DC objektiv. Kameraet egner seg til streaming. Kameraet vil bli leid ut med et standard minnekort på 32GB. Dersom det ønskes et større minnekort må det spesifiseres.

Panasonic Lumix DMC-G80 Systemkamera (4K)

Meget godt kamera til filming og bildetagning med muligheten for filming i 4K-oppløsning. Spesifikasjoner standardobjektiv: Panasonic Lumix G Vario 12-60mm f/3.5-5.6 ASPH Power OIS. Til høyre vises en 45-200m telezoom som også er mulig å leie – Panasonic Lumix G Vario 45-200mm f/4.0-5.6 II OIS. Kameraet vil bli leid ut med et standard minnekort på 32GB. Dersom det ønskes et større minnekort må det spesifiseres.

Zoom H4n Handy Recorder

Lydopptakere som lar seg koble opp til lydnett og tar opp god lyd. ProKom eier både standard-modellen til venstre og den oppgraderte versjonen H4n Pro til høyre. Lydopptakerne kommer med filter, som tar skarpe lyder, lufttrykk og vind. Dersom du ønsker å leie begge opptakerne ProKom eier, anbefales det å være minst en uke tidlig ute med å melde ønsket om leie. Det er grunnet at standard-modellen brukes ukentlig av Nablas podcast, Skråttcast.

Black Hero 5 4K-GoPro

Et GoPro-kamera med mange muligheter for høykvalitetsfilming, blant annet 1080p med 120fps, 1440p med 80fps, 2.7K med 60fps og 4K med 30fps. GoProen kommer med hodereim og et mikroSD-kort på 128GB.

Aputure Amaran HR672C Bi-Color LED Lysskjerm

ProKom har anledning til å låne ut to lysskjermer som fungerer ypperlig til opplysing av sett. ProKom tar sjeldent bilder eller filmer innendørs uten at begge lysskjermer brukes, og de er avgjørende under photostands. Lysskjermene har funksjonalitet som kan bidra med kald og varm glød ved behov. Til høyre er to NP-F750 kamerabatterier som kan lades opp, slik at lysskjermene kan brukes uavhengig av en strømkilde.

1TB ekstern USB 3.0 Harddisk

ProKom kan låne ut tre harddisker av merket Seagate (venstre) og tre stk. av merket Toshiba (høyre).

Velbon/CAMLINK Tripods og et Puluz Carbon Fiber Handheld Stabilizer Steadicam

ProKom har tre tripod-stativer av merket Velbon av varierende størrelse og tyngde, samt et CAMLINK TPPRE27. Disse kan brukes til kameraer, lysskjermer og lydopptakere. ProKom eier også ett steadicam (høyre) med tilhørende bag og ekstra vekter for justerbar stabilisering. Egner seg ypperlig til filmprosjekter hvor bevegelig, mobil og stabil filming er nødvendig.

'Green Screen'-Kit

Settet består av et svart, hvitt og grønt lerett m/stativ (3m x 1,6m), 1 stk. 135W lyspære og lysfordelings-paraply m/stativ. For optimal bruk av utstyret anbefales ytterligere belysning, i form av Aputure-lysskjermene beskrevet over eller tilsvarende. Dette er for å markere kantene på motivet bedre.

Utstyrsbagger

ProKom besitter to store utstyrsbagger for frakt (høyre) brede nok til å frakte tripod-stativer, i tillegg til en mindre kamerasekk (venstre). Ved leie av større mengder av vårt utstyr vil en passende utstyrsbag suppleres uten ekstra kostnad. Det er også mulig å leie disse separat.