For nye studenter

Nabla er linjeforeningen for studenter ved fysikk og matematikk. Vi i Nabla gleder oss masse til å bli kjent med alle nye førsteklassinger, og håper at alle har lyst å ta del i det sosiale fellesskapet Nabla tilbyr. Hvis dere ikke har tid til å lese hele denne nå, så please please bare les det avsnittet som er markert med VIKTIG INFO, her står det mye, ehm ja, viktig.

VIKTIG INFO

Nå som du har fått studieplass, så er det supert om du kan melde deg på fadderperioden, slik at vi kan gi deg den informasjonen dere trenger .Hvis du ikke har gjort det allerede, så er det bare å følge pop-up-linken som kommer opp på nabla.no eller trykke på denne linken. Det viktigste er at før immatrikuleringen tirsdag 14. august, så har vi to bli-kjent arrangementer som av erfaring er veldig hyggelig å delta på. Det første er grilling søndag 12. august , og det andre er en bli-kjent fest mandag 13. august. Mer nøyaktig info kommer på facebooksiden vår. I tillegg arrangerer NTNU en Kom-I-gang-Dag mandag 13. august, som ikke er obligatorisk å delta på, men det kan være lurt å gjøre det likevel, for å bli litt kjent med campus. Da kommer vi til å stå på stand ved kontoret vårt. Vi kommer til å legge ut et bilde over hvordan man kommer seg dit (som er null stress, det er det første som møter deg når du går inn på Realfagsbygget fra den nordre inngangen). Nå i begynnelsen kommer NTNU til å spamme dere med info, så da er det viktig å puste med magen og ikke stresse. Deler av informasjonen der er ikke sååå viktig, men dere MÅ møte på immatrikuleringen tirsdag 14. august, for å offisielt takke ja til studieplassen (Dette er veldig viktig, så om det ikke lar seg gjøre for deg, kontakt NTNUs administrasjon asap). Noen fra Nabla kommer til å møte dere etter immatrikuleringen, og så drar vi til et auditorium for å dele inn faddergruppene (og for å møte alle de ish 80 fadderne!). Vi gleder oss utrolig mye til å møte deg, og fadderperioden kommer til å bli en fantastisk start på Trondheim og studentlivet!

Fadderperioden er det første som skjer i regi av Nabla. Fadderperioden strekker seg over 2 uker, der vi kommer til å arrangere sosiale arrangementer hver dag! Arrangementene blir varierte, så om du liker å feste, grille, drive med idrett eller musikk (eller bare er gira på alt sammen), så kommer du garantert til å ha det dritfett! Se bildet for en tentativ plan for hva som skjer i fadderperioden. Ved å delta i fadderperioden, kommer du til å få en best mulig start på studielivet. Du kommer til å få faddere som du kan spørre om det du lurer på (som av erfaring er ganske mye når man er ny student), du kommer til å bli kjent med linjeforeningen og studentkulturen i Trondheim, men det viktigste er at du kommer til å være på faddergruppe med andre førsteklassinger. Da har du allerede fra dag én et sosialt nettverk, og det gjør studentlivet uendelig mye bedre. Ofte finner man sine beste venner i fadderperioden, og fadderperioden er virkelig 2 uker der det skjer sinnsykt mye gøy, og da er det veldig lett å bonde med folk!

For å få en smakebit på hva vi driver med i Nabla, så kan det facebook-gruppa til 75-årsjubileet vårt være verdt å sjekke ut. Det er det mest omfattende arrangementet Nabla har hatt, så det anbefales absolutt å ta en titt på bildene derfra! Link er her

Normalt pleier vi å ringe førsteklassingene etter de har fått studieplass, men på grunn av det nye personverndirektivet fra EU, så var ikke det mulig å få til i år (Men still, hurra for personvern!). Pga litt uinteressante tekniske detaljer, så fikk vi lov til å ringe dere før fristen for å låse inn studievalget deres. Hvis dere ikke ble ringt (tror vi hvertfall fikk sendt melding til alle), eller bare har lyst å prate enda mer så er det bare å sende en mail til sekretaer@nabla.ntnu.no.

Ny info

Det arrangeres et oppfriskingskurs i regi av NTNU uka før Teknostart begynner (6-10. august). Nettsiden til kurset er
her.. Kort om kurset:

  • Gratis å Delta .
  • Består av forelesninger før lunsj og øving etter lunsj.

  • Myntet på: 1) De som ikke har gjort matematikk på en stund. 2) De som ikke føler de har stålkontroll på matematikken fra VGS. 3) De som ønsker en mykere start på matematikken på NTNU.

  • Mest fokus på de tingene som tas for gitt av foreleserne på NTNU.

I tillegg har velkomstutgaven av nabladet kommet, det får du tak i på denne linken.. Her står det masse gøy om Nabla, studentlivet, og fadderperioden, så det anbefales absolutt å sjekke den ut!

Hva er linjeforeningen Nabla?

I Trondheim er det lange tradisjoner for å ha linjeforeninger -- studentorganisasjoner dannet av studenter fra et studieløp. Nabla er linjeforeningen for masterprogrammet for fysikk og mattematikk. Linjeforeningen er ditt sosiale sikkerhetsnett og event-byrå som student. Nabla arrangerer fester, turer, aktiviteter, og mye mer. Linjeforeningen er bygget opp av komiteer -- interessegrupper som kor, arrangementkomité, web-gruppe, produksjonskomité, osv. To ganger i uka er det kontortid med kaffe og vafler, der man kan slappe av og slå av en prat, og få seg en pust i bakken mellom forelesninger.

Kontortid

WebKom ler av en bug under oppdatering av server.

Koreolis - Nablas eget kor

Fag

Fag er også en viktig del av studenttilværelsen, og for mange av dere nye studenter er nok fagene en viktig faktor i valget om studieretning. Info om fagene man har de ulike semesterene finner du på Nablas internwiki. På NTNU sine sider kan du også se en oversikt over studiets oppbygning og studieplan.

Hvis dere lurer på noe, kan dere ta kontakt med noen i styret, eller sende en mail til nabla@nabla.ntnu.no. Vi er også på Facebook og YouTube.

Bruker på nabla.no får du etter studiestart.