For nye studenter

Ny student på Fysikk og matematikk? Her finner du en liten oversikt over ting som kan være greit å vite før du begynner.

En uoffisiell start på fadderperioden finner sted på Kristiansten festning allerede søndag 14. august. Nabla stiller med griller og godt humør, så alt du trenger å huske på er grillmat og noe å drikke. Noe mer detaljert informasjon om tid og eventuelt oppmøtested vil bli postet på vår Facebookside og her på nabla.no når vi nærmer oss.

På kom-i-gang-dagen 15. august har Nabla stand utenfor vårt kontor i inngangspartiet til Realfagbygget. Her står Nablakomponenter klare med kake og informasjon. Dette blir en gyllen mulighet til å spørre om alt du måtte lure på som ny fysmat-student.

Fadderperioden begynner offisielt 16. august. Rett etter immatrikuleringen bærer det videre til et av Realfagbyggets auditorier for en liten introduksjon av alle faddergruppene. Faddere vil plukke dere opp utenfor R1, så se etter den blå Nablafanen og folk i Nabla-t-skjorter.

Studentweb kommer til å bli din eksamensportal under tiden på NTNU. Her betaler du semesteravgift og melder deg opp til fag, og du finner også informasjon om tid og sted for eksamen. For å få lån fra Lånekassen og benytte deg av SiTs treningssentre må du først ha betalt semesteravgiften på Studentweb.

Etter å ha fått en bruker på NTNUs intranett kan du registrere deg på nabla.no, noe du også kan få hjelp til å gjøre i løpet av de første ukene.

Utover høsten vil du som nablakomponent få muligheten til å delta på en rekke ulike arrangementer. Det er derfor anbefalt at du tar med både sovepose, varme klær og finstasen på flyttelasset.

Om du fortsatt står igjen med flere spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med oss på nabla@nabla.ntnu.no. Nettsiden nyitrondheim.no har også masse nyttig. Du kan også like oss på Facebook for jevnlige oppdateringer om studiehverdagen på fysmat.

Om du ikke har gjort det enda, les følgende på NTNU sine nettsider:

Et annet sted hvor du kan finne mye informasjon, er NablaWiki. Her er et par sider som er spesielt nyttige for nye/kommende studenter:

Om du sliter litt med forståelsen, og ikke har en studentassistent tilgjengelig, er matematikk.net et godt sted å spørre om hjelp.

Hvordan komme inn på Fysikk og matematikk

Det er flere krav som må oppylles for å komme inn på studiet:

  1. Du må ha generell studiekompetanse, med fagene Matematikk R1, R2 og Fysikk 1. Du må få karakteren 4 eller bedre i R2.

  2. Du må ha nok poeng. Poenggrensen endrer seg hvert år. I 2016 var poenggrensen for ordinært opptak 58.6 poeng.

Du kan lese om mer om poengberegning og opptak til høyere utdanning på Samordna opptak.