For nye studenter

Har du fått plass på sivilingeniørstudiet for fysikk og matematikk? Da ønsker vi deg hjertelig velkommen til vårt studium, og til vår linjeforening! Sivilingeniørlinjen for fysikk og matematikk kalles ofte bare “fysmat”, og studenter ved fysmat tilhører Linjeforeningen Nabla.

Hva er en linjeforening?

En linjeforening er en studentorganisasjon drevet av og for studentene ved en spesifikk studieretning. Linjeforeningen på fysmat heter Nabla, og har siden 1943 ivaretatt sine studenter både sosialt og faglig. Nabla er i dag en svært aktiv linjeforening, med rundt 25 ulike komiteer og undergrupper. Her finner du alt fra avisredaksjon, podcast, arrangementskomité, løpeklubb og ølbryggerlaug, til kor, band, og webkomité. Finner du ikke undergruppen for deg er det stort rom for å starte opp nye grupper, eller dra i gang nye arrangementer.

Nabla har også sitt eget areal lett tilgjengelig i Realfagsbygget, også kalt "kontoret". Her kan man slappe av mellom forelesninger sammen med medkomponenter. To ganger i uka arrangeres det kontortid der det serveres kaffe og vafler, og i blant til og med et rykende ferskt eksemplar av linjeforeningsavisen vår, Nabladet. Nabla vil bli en viktig del av din hverdag som student ved NTNU, enten du er med som frivillig i foreningen, som deltaker på ett eller flere av Nablas mange arrangementer gjennom semesteret, eller som fadderbarn under fadderukene. Vi i Nabla gleder oss masse til å bli kjent med alle nye førsteklassinger, og vi håper alle har lyst til å delta i det sosiale fellesskapet som Nabla tilbyr.I løpet av året som kommer arrangeres det en rekke store og små arrangementer. Alt fra gøyale temafester som låvefest til større turer som den årlige skituren til Åre, Sverige.Fadderukene

Fadderukene blir din første introduksjon til Nabla. Dette er to uker helt i starten av semesteret fylt med sosiale arrangementer hver eneste dag, og her er det noe for enhver smak! Enten du liker å feste, grille, drive med idrett eller musikk, bake, spille spill, se film, eller du er gira på absolutt alt så kommer du definitivt til å finne noe for deg! Under ser dere planen for årets fadderperiode!


Hvis du allerede vet at du skal begynne på fysmat kan du legge deg til i facebookgruppa Fadderperioden Nabla 2024, og svare på påmeldingen linket til øverst på denne siden. Mer informasjon om de ulike arrangementene vil bli lagt ut på Facebook-gruppa utover fadderperioden.

Å delta i fadderperioden vil gi deg en best mulig start på studielivet. Du vil bli kjent med linjeforeningen din, studentkulturen i Trondheim, og du får en introduksjon til studiehverdagen. Fadderne dine vil guide deg rundt, svare på alle spørsmål du måtte ha, og organisere dagene slik at du skal ha det best mulig. Men det aller viktigste er at du vil være på en faddergruppe med andre førsteklassinger på fysmat. Da har du allerede fra dag én et sosialt nettverk, og du vil få venner som varer hele studietiden, og i mange tilfeller også livet ut!

Medlemskontingent

For å være medlem av Nabla er det en medlemskontingent på 470kr, og det gir livsvarig medlemskap i Nabla. Dette skal betales inn til hovedkonto (Kontonr: 1503.13.57338) og marker betalingen med "Kontingent, fullt navn, kull <år>". Mer informasjon vil komme utover de første ukene etter studiestart.

Generelle tips

Lurer du på hvordan man ordner med bolig, og hva som kan være lurt å ha i tankene når man flytter ut? Sjekk ut vår egen bolig-guide!

For generelle tips om studiet, sjekk ut generelle tips på nabla-wikien

Mer info

Hvis du ønsker en liten introduksjon til hvordan studiehverdagen og studiemiljøet på fysikk og matematikk ser ut så anbefaler vi at du tar en titt på NTNU sine hjemmesider om studiemiljø. NTNU har også oversikt over studiets oppbygning dersom du ønsker å se en oversikt over, og lese om fagene du skal ha.

Har du spørsmål? Ikke nøl med å kontakte oss! Du kan sende en mail til Nablastyret på nabla@nabla.no, eller du kan sende oss en melding via vår Facebookside. Vi gleder oss til å høre fra deg, og vi gleder oss til å møte deg!