Ekskursjonstur 2017

Informasjonsskriv januar 2017

Nå er det snart kun 2 måneder igjen til vi sitter på flyet på vei til Tokyo. Vi har mye spennende i vente så jeg håper dere alle gleder dere like mye til turen som det jeg gjør. :)

Dette innlegget vil inneholde mye forskjellig informasjon, så for å få det litt oversiktlig deles det inn i kategorier.

Siste innbetaling:

Minner om fristen for innbetaling førstkommende tirsdag 24. januar. Betalingsinformasjon: Merk innbetalingen med navn. Det skal overføres 5.500 kr til konto 1503.70.09919. Dette er høyst sannsynlig siste innbetaling. Dere har da betalt inn totalt 12.000 kr.

Kompendiesalg:

Et nytt semester betyr salg av nye kompendier og vi behøver dermed din hjelp. Det forventes at dere alle stiller opp på slike dugnadsvakter (minst to) for å få en andel av kompendiesalg-overskuddet. Kristoffer publiserer innlegg i facebook-gruppen når han behøver hjelp, så følg med der.

eurêka:

Tidligere år har den største andelen av støtte kommet fra overskuddet fra BN. For å få tildelt noe av denne støtten er du nødt til å bidra under Nablas bedriftsdag, eurêka, som er førstkommende tirsdag (24. jan). Forhåpentligvis har de fleste av dere allerede meldt dere til oppgaver. Hvis du ikke har fått meldt deg til noen oppgaver ennå, og du ønsker en andel av denne støtten, kontakt Silius Vandeskog snarest. Arbeidsfordelingen finner du her.

Reiseforsikring:

Alle MÅ ha egen reiseforsikring. Dette er et krav fra NTNU. Mange av dere har sikkert gått under reiseforsikringen til foreldrene deres i mange år, men dette gjelder ofte kun til og med det året man fyller 21. Det er veldig viktig at dere undersøker dette og sørger for at dere har en god forsikring. Når vi nærmer oss avreise kommer vi til å samle inn forsikringsinformasjon fra dere.

Visum:

Det er svært viktig at dere undersøker om dere er nødt til å søke om visum på forhånd til de landene dere planlegger å besøke. Når det gjelder Japan så får norske statsborgere utstedt turistvisum på inntil 90 dager ved ankomst til japanske flyplasser. (Dere behøver altså ikke å søke om visum på forhånd når dere skal til Japan). Når dere skal undersøke hva som gjelder for andre land anbefaler jeg dere å bruke UDs reiseinformasjon. Der er det veldig enkelt å søke etter de ulike landene og å finne nyttig informasjon om visum og mye(!!) mer.

Utreise:

Vi flyr med Qatar Airways fra Gardermoen, Oslo med avgang 17:45 fredag 31. mars. (Tidspunkt endret til 15 min tidligere). Dere er selv ansvarlige for å bestille reisen til Gardermoen og å komme dere dit i tide. Jeg ønsker at dere alle beregner god tid og at dere er på plass rundt 2,5 time før avgang. Innsjekkingen åpner ca. 3 timer før avgang. Jeg kommer til å stå ved innsjekkingsskranken og sørge for at alle får billettene sine. Innsjekkingen stenger 1 time før avgang. Det er rimelig kjipt å ha dårlig tid og å måtte stresse gjennom flyplassen, så for all del, BEREGN GOD TID! Da kommer forhåpentligvis alle seg med flyet :) Hos Qatar Airways får hver av oss ha med en innsjekket kolli av 30 kg samt en håndbaggasje på 7 kg. Jeg vil anbefale dere å undersøke bagasjereglene for de andre flyvningene dere skal gjennomføre i løpet av turen.

Oppholdet i Tokyo:

Ankomst lørdag kveld 1. april. Faglig uke: Mandag 3. til fredag 7. april.

Transport:

Under oppholdet i Tokyo kommer vi hovedsakelig til å benytte oss av kollektivtransport. Vi kommer tilbake til videre føringer angående dette senere. For de av dere som planlegger å bli igjen i Japan etter den faglige uken, og som tenker å ta tog rundt, så vil det lønne seg å bestille et 'Rail-Pass' før dere ankommer Japan. Det blir da mye rimeligere.

Hostell:

Vi skal bo på Imano Tokyo Hostel. Vi sjekker inn etter ankomst lørdag 1. april og har rommene frem til kl. 11 lørdag 8. april. Siden vi ikke fikk inn noen ønsker om romsammensetninger, så vi har satt opp en romliste som er sendt inn til reiseselskapet. Vi tror alle er satt sammen med hvert fall en de kjenner og håper at alle blir fornøyde. Romlisten vil bli publisert når vi nærmer oss avreise.

Faglig opplegg:

Vi jobber i disse dager med å fastsette de siste delene av planen for den faglige uken. Det som er klart til nå er:

  • et besøk hos Ambassaden og Innovasjon Norge i Tokyo hvor vi er invitert til en mini-workshop.

  • et bedriftsbesøk hos Yahoo.

  • en dag i Tsukuba Science City hvor blant annet JAXA og KEK (High Energy Accelerator Research Organization) holder til.

I tillegg til dette blir det også en felles middag. Resten av opplegget kommer så fort det er spikret.

Pakkeliste:

De fleste av dere skal være på reisefot i over tre uker. Mange fortsetter reisen til sør-øst Asia for backpacking og da kan det være greit å bære med seg minst mulig allerede fra starten av. Som alltid så er det klær etter vær som gjelder. Normalt sett er snittemperaturen i Tokyo rundt 15 grader i april og det er mulighet for regn. Japanere kler seg formelt i arbeidssammenheng, og dress og slips er vanlig antrekk for møter og lignende. Under besøkene vi skal på er det derfor viktig at vi også kler oss formelt. Kravene som stilles er dressbukse/pen bukse og skjorte samt pene sko for guttene og tilsvarende for jentene.
Ellers finner dere en pakkeliste for backpackere her.

Er det noe informasjon du føler mangler? Ta kontakt med meg på mail (gryeg@stud.ntnu.no) så prøver jeg å tilføye det.

Bare 67 dager igjen!!

Flybilletter og overnatting er reservert

Endelig er den etterlengtede sommerferien i gang. Vi håper dere alle nyter den til det fulle.

Flybilletter og overnatting:

Nå er flybilletter og overnatting til samtlige fikset. Flytidene til de ulike flyalternativene finner du under. Alle 76 har blitt plassert på samme flyvning fra Oslo til Tokyo. I tillegg har alle som er på reise i tre uker også felles flyvning ved hjemreisen. (altså fra mellomlanding (Doha) til Oslo). Vi flyr med Qatar Airways. Det har vist seg at vi reiser i den dyreste perioden av ”Sakura season” (sesongen for kirsebærblomstring). Dette medfører at de laveste hotellprisene ligger på rundt 1200,- per person per natt. Derfor vil overnattingen bli på Imano Tokyo Hostel, http://imano-tokyo.jp/hostel/. Her tilbyr de hovedsakelig 10-,8- og 6-mannsrom, men det er også mulig med 5- og 3-mannsrom om ønskelig. Prisen per person per natt vil ligge mellom 600,- og 800,- avhengig av hvilken romtype man velger. Frokost er inkludert og de har gratis WiFi. Hostellet er bestilt for perioden 1.-8. april.

Flytider for de ulike alternativene:

Hjemreise fra Japan etter 2 uker:

Hjemreise fra Japan etter 3 uker:

Hjemreise fra Bangkok etter 3 uker:

Hjemreise fra Singapore etter 3 uker:

Prisen for flybillettene blir ca. 6500,- per person og inkluderer 1 stk innsjekket kolli av 30 kg + håndbagasje. Flyplassen i Tokyo er Narita International.

Oversikt over deltakernes valg av hjemreise. Klikk her!

Økonomi:

Første depositum til reiseselskapet på 1000,- er allerede betalt. Neste innbetalingsfrist for alle deltakere kommer til å være onsdag 17. august, beløpet blir 5.000 kroner. Dere kommer naturligvis til å få en påminnelse om dette senere. For de som lurer: Vi tar ikke inn pengene så tidlig (bare) fordi det er gøy med penger, men fordi reiseselskapet fakturerer depositum fra oss i porsjoner. Neste innbetalingsfrist til reiseselskapet er i august og dermed må vi ha penger på konto.

Dugnad:

Det finnes fortsatt en ledig dugnad 15.-19. august. Klikk her!

Reiseledere:

NT-fakultetet har krav om at vi må ha med én reiseleder per 50 deltakere. Vi må med andre ord ha med to reiseledere, én fra IFY og én fra IMF. Det er bestemt at Ingve Simonsen blir med som reiseleder fra IFY. Vi jobber fortsatt med å finne en reiseleder fra IMF.

Vaksine:

Som opplyst i gruppen på facebook: "Til høsten planlegger vi å gjennomføre kollektiv vaksinering av alle som ønsker. Vi inviterer Din Reisevaksine AS til gløs, hvor vi booker et rom og alle kan få de vaksinene de måtte trenge. I denne anledningen trenger vi å vite hvor mange som trenger vaksinering (jo flere, desto billigere per pers). Sammenlikn anbefalte vaksiner listet her mot de du har i vaksinekortet ditt." Gå inn i gruppen og svar JA dersom du trenger vaksinering.

Det var det vi ønsket å informere om for denne gang. Har du noen spørsmål; ikke nøl med å ta kontakt.

Ha en fortsatt fin sommer!

Hilsen

Gry og resten av ExCom14

Sponset av DNV-GL:

Litt informasjon om ekskursjonsturen

Det er gledelig å se at hele 76 stk har betalt inn første depositum. Vi blir dermed en stor gjeng som er klare for nye eventyr i Japan neste påske. Vi gleder oss.

Det er et helt år til vi skal på tur, men allerede nå må vi bestemme oss for hvor lenge vi skal være ute å reise og hvor vi ønsker hjemreise-billetter fra. Det er lagt ut et skjema vedrørende dette ( http://goo.gl/forms/4j0Gk3TP2m ), som dere må svare på innen fristen mandag 11.april kl 23.59.

Her kommer en oppsummering av informasjon om turen:

Avreise til Japan/Tokyo blir mest sannsynlig fredag/lørdag 31.mars/1.april. Den første, faglige uken blir altså i uke 14 (uken før påske). ExCom ordner hotell og fellesopplegg for den første uken. Uken vil bestå av en kombinasjon av faglig opplegg (bedriftsbesøk etc.) og sosiale sammenkomster. Det faglig opplegget er nødvendig for å få fakultetes godkjenning og pengestøtte.

Deretter står dere fritt til å reise på egenhånd. Man kan velge å reise hjem etter den første uken, eller velge å reise i enten en eller to uker ekstra. Hvis dere velger å reise i noen ekstra uker, har dere mulighet til å velge mellom tre ulike hjemreise-alternativ. Dere kan velge mellom å ha flybillett hjem fra Tokyo, Bangkok eller Singapore. ExCom fikser altså en tur-billett til Tokyo og en retur-billett fra ditt valgte alternativ. Reisen fra Tokyo til ditt valgte hjemreise-sted, ordner du selv. Vi anbefaler dere å reise sammen i grupper på 4-8 stk de ekstra ukene. Velger dere å reise sørover, anbefaler vi dere å være på reise i to ekstra uker. Når man først har kommet seg ned, er det ofte med litt planlegging billig å bli værende.

Estimerte kostnader for turen:

Kull13, som også reiser til Japan, har disse estimerte kostnadene:

  • 13 000 kr : Flybillett t/r, hotell første uke, evt. turer, guiding etc. Altså utgifter den første uken.

  • 4 000 kr per ekstra uke. (litt billigere i sørøst-Asia)

Vi regner med at våre utgifter blir nogenlunde like. Avhenger selvfølgelig av hvordan den norske kronekursen utvikler seg. Støtten kommer først i etterkant av turen, så det anbefales å ha en god del oppsparte midler.

Fakultetet støtter hver student med rundt 1500 kr. I tillegg til dette blir det mulig å få mer støtte ved dugnadsarbeid, kompendiesalg og arbeid under Eureka. For tidligere kull har denne støtten vært i overkant av 4000 kr/student. Vi antar dermed at den første uken til slutt vil koste rundt 7500 kr.

Har du ha noen spørsmål vedrørende turen? Ta kontakt! (mail: gryeg@stud.ntnu.no)