Informasjonsskriv januar 2017

Nå er det snart kun 2 måneder igjen til vi sitter på flyet på vei til Tokyo. Vi har mye spennende i vente så jeg håper dere alle gleder dere like mye til turen som det jeg gjør. :)

Dette innlegget vil inneholde mye forskjellig informasjon, så for å få det litt oversiktlig deles det inn i kategorier.

Siste innbetaling:

Minner om fristen for innbetaling førstkommende tirsdag 24. januar. Betalingsinformasjon: Merk innbetalingen med navn. Det skal overføres 5.500 kr til konto 1503.70.09919. Dette er høyst sannsynlig siste innbetaling. Dere har da betalt inn totalt 12.000 kr.

Kompendiesalg:

Et nytt semester betyr salg av nye kompendier og vi behøver dermed din hjelp. Det forventes at dere alle stiller opp på slike dugnadsvakter (minst to) for å få en andel av kompendiesalg-overskuddet. Kristoffer publiserer innlegg i facebook-gruppen når han behøver hjelp, så følg med der.

eurêka:

Tidligere år har den største andelen av støtte kommet fra overskuddet fra BN. For å få tildelt noe av denne støtten er du nødt til å bidra under Nablas bedriftsdag, eurêka, som er førstkommende tirsdag (24. jan). Forhåpentligvis har de fleste av dere allerede meldt dere til oppgaver. Hvis du ikke har fått meldt deg til noen oppgaver ennå, og du ønsker en andel av denne støtten, kontakt Silius Vandeskog snarest. Arbeidsfordelingen finner du her.

Reiseforsikring:

Alle MÅ ha egen reiseforsikring. Dette er et krav fra NTNU. Mange av dere har sikkert gått under reiseforsikringen til foreldrene deres i mange år, men dette gjelder ofte kun til og med det året man fyller 21. Det er veldig viktig at dere undersøker dette og sørger for at dere har en god forsikring. Når vi nærmer oss avreise kommer vi til å samle inn forsikringsinformasjon fra dere.

Visum:

Det er svært viktig at dere undersøker om dere er nødt til å søke om visum på forhånd til de landene dere planlegger å besøke. Når det gjelder Japan så får norske statsborgere utstedt turistvisum på inntil 90 dager ved ankomst til japanske flyplasser. (Dere behøver altså ikke å søke om visum på forhånd når dere skal til Japan). Når dere skal undersøke hva som gjelder for andre land anbefaler jeg dere å bruke UDs reiseinformasjon. Der er det veldig enkelt å søke etter de ulike landene og å finne nyttig informasjon om visum og mye(!!) mer.

Utreise:

Vi flyr med Qatar Airways fra Gardermoen, Oslo med avgang 17:45 fredag 31. mars. (Tidspunkt endret til 15 min tidligere). Dere er selv ansvarlige for å bestille reisen til Gardermoen og å komme dere dit i tide. Jeg ønsker at dere alle beregner god tid og at dere er på plass rundt 2,5 time før avgang. Innsjekkingen åpner ca. 3 timer før avgang. Jeg kommer til å stå ved innsjekkingsskranken og sørge for at alle får billettene sine. Innsjekkingen stenger 1 time før avgang. Det er rimelig kjipt å ha dårlig tid og å måtte stresse gjennom flyplassen, så for all del, BEREGN GOD TID! Da kommer forhåpentligvis alle seg med flyet :) Hos Qatar Airways får hver av oss ha med en innsjekket kolli av 30 kg samt en håndbaggasje på 7 kg. Jeg vil anbefale dere å undersøke bagasjereglene for de andre flyvningene dere skal gjennomføre i løpet av turen.

Oppholdet i Tokyo:

Ankomst lørdag kveld 1. april. Faglig uke: Mandag 3. til fredag 7. april.

Transport:

Under oppholdet i Tokyo kommer vi hovedsakelig til å benytte oss av kollektivtransport. Vi kommer tilbake til videre føringer angående dette senere. For de av dere som planlegger å bli igjen i Japan etter den faglige uken, og som tenker å ta tog rundt, så vil det lønne seg å bestille et 'Rail-Pass' før dere ankommer Japan. Det blir da mye rimeligere.

Hostell:

Vi skal bo på Imano Tokyo Hostel. Vi sjekker inn etter ankomst lørdag 1. april og har rommene frem til kl. 11 lørdag 8. april. Siden vi ikke fikk inn noen ønsker om romsammensetninger, så vi har satt opp en romliste som er sendt inn til reiseselskapet. Vi tror alle er satt sammen med hvert fall en de kjenner og håper at alle blir fornøyde. Romlisten vil bli publisert når vi nærmer oss avreise.

Faglig opplegg:

Vi jobber i disse dager med å fastsette de siste delene av planen for den faglige uken. Det som er klart til nå er:

  • et besøk hos Ambassaden og Innovasjon Norge i Tokyo hvor vi er invitert til en mini-workshop.

  • et bedriftsbesøk hos Yahoo.

  • en dag i Tsukuba Science City hvor blant annet JAXA og KEK (High Energy Accelerator Research Organization) holder til.

I tillegg til dette blir det også en felles middag. Resten av opplegget kommer så fort det er spikret.

Pakkeliste:

De fleste av dere skal være på reisefot i over tre uker. Mange fortsetter reisen til sør-øst Asia for backpacking og da kan det være greit å bære med seg minst mulig allerede fra starten av. Som alltid så er det klær etter vær som gjelder. Normalt sett er snittemperaturen i Tokyo rundt 15 grader i april og det er mulighet for regn. Japanere kler seg formelt i arbeidssammenheng, og dress og slips er vanlig antrekk for møter og lignende. Under besøkene vi skal på er det derfor viktig at vi også kler oss formelt. Kravene som stilles er dressbukse/pen bukse og skjorte samt pene sko for guttene og tilsvarende for jentene.
Ellers finner dere en pakkeliste for backpackere her.

Er det noe informasjon du føler mangler? Ta kontakt med meg på mail (gryeg@stud.ntnu.no) så prøver jeg å tilføye det.

Bare 67 dager igjen!!

22.01.17