ProKomplett

Nytt utstyr og lydbad

Siden sist har søknadsfrister til søk av støtte skjedd. I den sammenheng har ProKom hatt en helt fantastisk sponsorhøst, og vi bruker måneden på å få kjøpt inn blant annet et GoPro Hero 5 Actionkamera med 4K-filming, harddisker, lysskjerm og kanskje til og med Green Screen! Det er en snasen tid å være med i ProKom.

Siden sist har vi hjulpet Skråttcast med filmingen av lydbadene hvor vi nok engang fikk lekt med tre kameravinkler. I tillegg prøver vi å bruke mer animasjon og vignetter, hvor vi hovedsaklig bruker Adobe After Effects. I tillegg kjører ProKom et større fotomessig redigeringsprosjekt som vil bli sluppet i løpet av oktober, så gled dere til det! Vi sitter forsåvidt også og venter på stormen av oppdrag som Nablarevyen pleier å sørge for. De har startet opp for høsten og vi gleder oss til å se hvilke manus de har å servere oss.

Sånn sett, blir dette et kort innlegg fra vår side, da mye av vår virksomhet på høsten er hemmeligstemplet og vil ikke være synlig før på våren (eller kanskje vi er heldige og får se et glimt av dette i årets julekalender?). Dere ser oss på XYZ-faktor ihvertfall, hvor vi kommer til å filme hele sulamitten! Til november!

Fadderperioden og immballet

For en fadderperiode! ProKom er kjempefornøyd med årets nye 1. klassinger og spesielt vår første kjellerløse fadderperiode som Fadderkom med faddersjef Marius i spissen disket opp! Dicks out for Fadderkom! Spesielt fornøyd er vi også med dekkingen hele ProKom stod for med filmingen og bildetagningen som ble gjort på nesten alt som skjedde. I tillegg til fadderperiodefilmen som Marthe lagde til immballet, fikk vi til og med lagd Hessdalenfilmen i samarbeid med Educom i løpet av fadderperioden! Med bakfulle komponenter bak kamera fikk vi likevel et snasent resultat vi er temmelig fornøyde med. For de som ikke har fått det med seg, så blir vi i ProKom aldri helt fornøyde. Det er alltids noe mer som kunne ha blitt gjort bedre, men vi har jo frister (og noen av oss har til og med liv).

Det som var spesielt gøy med Hessdalenprosjektet var at dette var første gang vi leide inn skuespillere, nemlig to eksamensvakter, Herr og Fru Leonhardsen. ProKomsjefen selv tok en tur til Heimdal en tirsdagsformiddag og filmet de 20 sekundene som var nødvendige i stua til ekteparet. Han ble påspandert twist og cola etterpå og var overbevist at disse to skulle kontaktes igjen dersom det trengtes.

Immballet var også fabelaktig! ProKom stod for photoshoot og skulle egentlig stå for filming av årets innslag hadde det ikke vært for at kronidioten som hadde ansvaret, drakk seg drita på vors og ikke slapp inn på Samfundet. Vi beklager og ProKom skal sørge for å være edrue neste år.

Etter komitéopptaket starter en spennende høst for vår del og vi gleder oss masse til prosjektene. Vi tror årets julekalender har potensialet til å utklassere fjorårets blant annet! Vi kan ikke røpe for mye, men dere skal ikke se bort ifra at Skråttcast er en av komitéene som kommer med en ny film om ikke så altfor lenge. Gled dere!

Sosialpromo!

Vi i ProKom ser ekstra frem til fadderperioden i år. Grunnen er ikke bare at det er 50% flere fadderbarn å se frem til, men Nablas kjære sektretøs har hevet ut et ønske om en fadderperiodepromo til neste år. Dette betyr: Kle dere ikonisk og i "Norsk Film"-stil (please do!), for vi skal dokumentere helvetet ut av fadderperioden! Dette samsvarer forøvrig også med et prosjekt vi har hatt planer om helt siden ProKoms opprinnelse våren 2014, men som vi ikke har utført på grunn av mangel på kapasitet og utstyr. Den våte drømmen er Fysmats egne Sosialpromo.

Sosialpromo:

En av de første grunnene til at ProKom ble etablert, var at vi i tillegg til å være et produksjonsverktøy, skulle vi lage en promoteringsfilm for det sosiale på siv.ing-linjen Fysikk og Matematikk. Filmen skulle portrettere linjen for videregående elever og andre som kunne tenke seg å få innsikt i linja vår og fellesskapet som Nabla byr på. Takket være den store komitéen som ProKom har blitt i tillegg til utstyrsbistanden fra Nablas fond har vi nå kapasiteten som trengs for å lage filmen. Det ultimate målet blir å samarbeide med NTNU så vi kanskje kan greie å få videoen linket til på NTNU sine sider over studiet vårt.

Dere vil få øyet på oss i ny og ne i løpet av fadderperioden mens vi står med Nablakameraet i hendene og prøver å kapre den sosiale ånden dere alle kjenner, eller kommer til å lære å kjenne. Vi gleder oss!

Hvem er vi?

ProKom er et nytt og spennende kapittel i Nablas historie av studentvirksomhet, og det hadde vært synd dersom komitéens opprinnelse og utvikling hadde gått glemt. ProKomplett er et forsøk på å gi den gjenge leser innsikt i ProKom som Nablaorgan, og våre prosjekter. Innleggene vil bli krydret med kommentarer og trivia til prosjektene.

Opprinnelse:

Våren 2014 lover stillende redaktør Petter Evju Skanke at Nabla skal få en egen bilde-, video- og lydredigeringskomité som hele Nabla kan ta bruk av. Tre komitémedlemmer senere er ProKom (Produksjonskomitéen Nabla) etablert, og livet i komitéen settes på prøve fra første stund. Likevel er kjernen bestående av engasjerte og varierende talentfulle medlemmer, og høsten 2014 produseres ProKoms aller første produksjon: Nablas komitéer høsten 2014.

Produksjonen går videre, men få komitéer i Nabla bruker oss. Heldigvis får vi øynene på oss når vi får vise Nabla hva vi er gode for gjennom Nablarevyens filmsketsjer. ProKoms store stolthet 'The Sock Rises' ble filmet over to uker og redigert av 3 av 4 ProKom-medlemmer over en helg UTEN SØVN! ProKom var kanskje Nablas minste komité, men dedikasjon har aldri vært mangelvare, og her fikk vi virkelig vist akkurat dette. Resultatet er tidløst og finnes her.

Her er nesten hele ProKom per våren 2015 (som filmer sketsjen 'The Sock Rises' for Nablarevyen 2015):

På settet til innspillingen av sketsjen Integrering på strak line til Nablarevyen 2015:

Eksplosjonen og i dag:

Under komitéopptaket høsten 2015, med konkrete produksjoner å vise til, håver ProKom inn komitémedlemmer, og blir den raskest voksende komitéen i Nabla (fra 3 til 12 medlemmer). Etter 17 ProKom-involverte produksjoner frem til våropptaket, inkludert publikumsfavorittene Skråttcasts Grevinnen og Hovmesteren, Kristian Sneip og Don't Try To Put A Grape On My Tie, har ProKom på det meste hatt 21 medlemmer. Komitéen har måttet endre struktur for å ta høyde for de nye medlemmene og ser frem til produksjonsåret 16/17. Det legges opp til at året blir det mest fruktbare og imponerende til nå, og med noen av Nablas mest talentfulle skapere innenfor bilde, lyd, video, layout, skuespill og manus i komitéen, gleder vi oss massivt! Ikke glem å følge med på Nablas Youtubekanal for å få med deg Nablas ferskeste virksomhet!

ProKom høsten 2015 på Inn/Ut-festen av de som var edru nok til å få med seg at det skulle tas bilder.