Hvem er vi?

ProKom er et nytt og spennende kapittel i Nablas historie av studentvirksomhet, og det hadde vært synd dersom komitéens opprinnelse og utvikling hadde gått glemt. ProKomplett er et forsøk på å gi den gjenge leser innsikt i ProKom som Nablaorgan, og våre prosjekter. Innleggene vil bli krydret med kommentarer og trivia til prosjektene.

Opprinnelse:

Våren 2014 lover stillende redaktør Petter Evju Skanke at Nabla skal få en egen bilde-, video- og lydredigeringskomité som hele Nabla kan ta bruk av. Tre komitémedlemmer senere er ProKom (Produksjonskomitéen Nabla) etablert, og livet i komitéen settes på prøve fra første stund. Likevel er kjernen bestående av engasjerte og varierende talentfulle medlemmer, og høsten 2014 produseres ProKoms aller første produksjon: Nablas komitéer høsten 2014.

Produksjonen går videre, men få komitéer i Nabla bruker oss. Heldigvis får vi øynene på oss når vi får vise Nabla hva vi er gode for gjennom Nablarevyens filmsketsjer. ProKoms store stolthet 'The Sock Rises' ble filmet over to uker og redigert av 3 av 4 ProKom-medlemmer over en helg UTEN SØVN! ProKom var kanskje Nablas minste komité, men dedikasjon har aldri vært mangelvare, og her fikk vi virkelig vist akkurat dette. Resultatet er tidløst og finnes her.

Her er nesten hele ProKom per våren 2015 (som filmer sketsjen 'The Sock Rises' for Nablarevyen 2015):

På settet til innspillingen av sketsjen Integrering på strak line til Nablarevyen 2015:

Eksplosjonen og i dag:

Under komitéopptaket høsten 2015, med konkrete produksjoner å vise til, håver ProKom inn komitémedlemmer, og blir den raskest voksende komitéen i Nabla (fra 3 til 12 medlemmer). Etter 17 ProKom-involverte produksjoner frem til våropptaket, inkludert publikumsfavorittene Skråttcasts Grevinnen og Hovmesteren, Kristian Sneip og Don't Try To Put A Grape On My Tie, har ProKom på det meste hatt 21 medlemmer. Komitéen har måttet endre struktur for å ta høyde for de nye medlemmene og ser frem til produksjonsåret 16/17. Det legges opp til at året blir det mest fruktbare og imponerende til nå, og med noen av Nablas mest talentfulle skapere innenfor bilde, lyd, video, layout, skuespill og manus i komitéen, gleder vi oss massivt! Ikke glem å følge med på Nablas Youtubekanal for å få med deg Nablas ferskeste virksomhet!

ProKom høsten 2015 på Inn/Ut-festen av de som var edru nok til å få med seg at det skulle tas bilder.

18.07.16