Kalender
Karriere
Nablamedia
Nabladet
Skråttcast
Styremøtereferater
Bildealbum
Spill
Nyheter
Joulekalender 2024
Om Nabla
Generelt om Nabla
Undergrupper
NablaWiki
Tillitsvalgte
For nye studenter
Kontakt og varsling
Kontakt oss
Varsling
Diverse
Nablashop
Bokskap
Utveksling
Nablabanken
Rombooking
For bedrifter
Søk
Registrer deg
Logg inn
Logg inn
Pythagoras' Porter
ble brygget for første gang våren 2015 og var det fremste spesialølet Nablas Ølbryggerlaug distribuerte i sin første fadderperiode. Ølet brygges fremdeles etter samme gamle oppskrift for å sende minnene tilbake til en smått fullstappet, klam og klaustrofobisk bli-kjent-fest på Nabla-kjelleren. Pythagoras’ Porter henter sine hovedkarakteristikker fra malte-prosessen: Spiret bygg, rikt på amylase-enzymer, blir tørket og røstet for å stoppe spireprosessen samt gi maltet ønsket valør, smak, aroma og eventuell røstet eller karamellisert karakter. Porterens fundament er medium brent og brødaktig münchener-malt, men selve særpreget er toasty og brente karakteristikker av kaffe, karamell, sjokolade og toffee, hvis stammer fra byggmalt røstet og karamellisert ved høy temperatur.
Porter-ølstilen
skal ha fått sitt navn etter det engelske ordet for «bærere» («porters») som skal ha likt ølstilen spesielt godt. Dette kan muligens skyldtes at porter var enklere og billigere å brygge enn andre øl på 1700- og 1800-tallet, hvilket òg førte til fremveksten av store industrialiserte bryggerier som gjorde eierne svært rike. Ølstilen ble forøvrig òg notorisk etter ølflommen 16. oktober 1814, da en eksplosjon i den største tanken til bryggeriet Horse Shoe Brewery førte til at mer enn 1,4 millioner liter øl – hovedsakelig porter – strømmet ut i Londons gater. Minst syv mennesker døde; etter sigende døde en mann av alkoholforgiftning.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse
.