Sommerjobb OptoScale

OptoScale søker studenter til sommerjobb, med mulig utvidelse av engasjement utover høsten.

Om OptoScale

OptoScale AS har utviklet en unik løsning for måling av biomassen (vekt) til laks i oppdrettsanlegg. Løsningen som er utviklet er basert på mer enn 20 års erfaring og med sterk forankring i å løse våre kunders utfordringer. Selskapet ble i 2017 kåret til et av regionens mest spennende teknologiselskaper og mottok i tillegg årets Innovasjonspris. Selskapets kunder er blant de største oppdrettsselskapene i verden og selskapet er i sterk vekst etter en vellykket lansering på det norske markedet i 2019. Vi holder til i moderne kontorer på Lade og teller i dag 12 dyktige kollegaer.

Velferdsprosjektet

Biomassemåleren skal videreutvikles gjennom velferdsprosjektet. Med dette ønsker vi å detektere og kvantisere synlige trekk på fisken som gir informasjon om fiskens helse eller velferd. Slike trekk kan være sår, skjelltap, deformiteter, osv. Dette gjøres ved hjelp av kameraer i mær som kan observere inntil 20.000 fisk per dag og algoritmer basert på maskinlæring. Vi søker nå studenter med interesse og kunnskap innenfor maskinlæring og programmering til oppstart av velferdsprosjektet. Som sommerstudent vil du få muligheten til å utvikle løsninger som vil bli testet i reelle forhold, og være en del av et spennende teknologiutviklingsselskap i vekst.

Arbeidsoppgaver

  • Manuell annotering av bilder

  • Lage/forbedre deteksjonsnettverk for å detektere hode, halefinne, ryggfinne fra bilder av enkeltlaks.

  • Teste forskjellige maskinlærings-strategier (supervised/unsupervised learning, anomali-deteksjon) på bilder av halefinne. Målet er å kunne gi en gradering av skade på halefinne.

  • Teste forskjellige maskinlærings-stragier (supervised/unsupervised learning, anomali-deteksjon) på bilder av laksens hode. Målet er å kunne gradere kjønnsmodning og detektere deformiteter og/eller skader.

Kvalifikasjoner

  • Maskinlæringskompetanse

  • Erfaring med Tensorflow eller annen relevant API for maskinlæring på bilder

  • Bonus: Erfaring/kompetanse på unsupervised learning/ anomali-deteksjon

Sommerprosjektet løper over 6 uker, med oppstart i uke 26 eller etter nærmere avtale. Det kan være ønske og behov for utvidelse av engasjementet i form av deltidsjobb gjennom høsten 2020.

Søknadsfrist: 01.06.2020

Eventuelle spørsmål, søknad og CV sendes til Egil Fagerholt på egil.fagerholt@optonor.com.

Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Meta