Rådgiver/seniorrådgiver innovasjon og teknologiutvikling

Vil du jobbe med innovasjon i forsvarssektoren?

Er du interessert i hvordan innovasjon i forsvarssektoren kan styrkes og forbedres?

Har du kunnskap om teknologiutvikling og industrisamarbeid?

Da bør du lese videre!

På FFI jobber vi med innovasjon i forsvarssektoren. Gjennom det såkalte Trekantsamarbeidet, hvor vi samarbeider med Forsvaret og Forsvarsdepartementet, har norsk forsvarsindustri utviklet forsvarsprodukter i verdensklasse. Trekantmodellen har gitt det norske Forsvaret skreddersydde operative løsninger samtidig som industrien har oppnådd konkurransefortrinn og internasjonal markedsadgang.

Det er nå behov for å videreutvikle denne innovasjonsmodellen og spesielt styrke forsvarssektorens evne til å utnytte kommersielt tilgjengelig teknologi for å ta frem nye løsninger raskere. Derfor leter vi nå etter deg som ønsker å være med i dette spennende arbeidet.

Systematisk erfaringslæring og kunnskapsutvikling fra tidligere innovasjonsløp og nye innovasjonsprosjekter er vesentlig for å forstå hvordan og hvorfor noen prosjekter lykkes og andre ikke. Gjennom systematisk analyse basert på læring og erfaringsdeling mellom aktørene som inngår i samarbeidet, skal vi gi råd om hvordan hele verdikjeden for innovasjon kan styrkes og effektiviseres.

Du vil bli del av en forskningsgruppe som jobber med kunnskapsutvikling og erfaringslæring fra internasjonale forsvarsrelaterte innovasjonsmiljøer, allierte partnere, prosjekter i FFI og eksperimentering på FFIs innovasjonsarenaer ICE worx. Vi gir kunnskapsbaserte råd til flere aktører i sektoren. Samarbeid og kunnskapsdeling med andre kolleger både på avdelingen og generelt på instituttet er en viktig del av arbeidet.

Du kan lese mer om denne satsingen på ffi.no/aktuelt/nyheter/forsvarssektorens-innovasjonsmodell-ma-videreutvikles.

Prosjektet skal bygge kunnskap om sentrale suksesskriterier i hele innovasjonskjeden, fra et behov oppstår, til metoder for problemforståelse og problemløsning, prioriteringsmekanismer og finansiering. Videre legges det vekt på å forstå og forbedre arbeidsmetoder for rask utvikling, test og eksperimentering med moden teknologi og utvikling av nye konsepter for anvendelse av teknologi.  Prosjektet skal også se på hvordan man lykkes med kommersialisering og implementering av løsninger i Forsvarets operative struktur. 

Arbeidsoppgavene omfatter blant annet:

  • Analysere historiske og nye innovasjonsløp, og legge til rette for erfaringsoverføring på tvers av FFIs fagmiljøer og mellom aktørene i trekantsamarbeidet
  • Styrke samarbeid med og erfaringslæring fra relevante miljøer nasjonalt og internasjonalt, innenfor og utenfor forsvarssektoren
  • Formidle kunnskap om innovasjon og teknologiutvikling i Forsvaret gjennom publikasjoner og foredrag, nasjonalt og internasjonalt
  • Vurdere effekten av bruken av statlige virkemidler og anbefale tiltak for å bedre vilkår for innovasjon og teknologiutvikling for Forsvaret

Vi søker deg som er strukturert og analytisk, og som har motivasjon for å jobbe med erfaringslæring fra innovasjon og teknologiutvikling.

Du må ha god evne til å strukturere komplekse problemstillinger og sammenhenger, helhetsforståelse, være initiativrik og være resultatorientert. Det stilles krav til gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner, både på norsk og engelsk. Det er ønskelig med kjennskap til teknologiutvikling og innovasjonsprosesser. Kunnskap om Trekantmodellen, og investeringsprosessen og materiellanskaffelser for Forsvaret er en fordel.

Du må evne å skape gode samarbeidsrelasjoner da stillingen er svært utadrettet, og krever samarbeid med et bredt spekter av aktører nasjonalt og internasjonalt.

Nødvendige kvalifikasjoner:

  • Relevant utdanning på minimum masternivå
  • Minimum fem års relevant arbeidserfaring
  • Kunnskap om innovasjon og teknologiutvikling, kommersialiseringsløp, anskaffelse i offentlig sektor, industriutvikling, strategisk analyse e.l.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

Vi kan tilby et tverrfaglig, utfordrende og spennende miljø, og gode muligheter for kompetanseutvikling. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som har gode låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. 

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Lønnen på FFI følger statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Noe reisevirksomhet må påregnes. Tjenestested vil være ved FFI på Kjeller.

Ta kontakt med Line Thorsberg, tlf. 907 71 120 eller Mariann Ødegård, tlf. 911 69 419 for en uforpliktende prat.

Send elektronisk søknad merket ref. 2020/02600, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, innen 15. november 2020.

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Meta