Forsker - Forskning og utvikling (FoU)

Har du interesse for (sosiale) mediers uønskede påvirkning på samfunnet?

Internett og sosiale medier har gjort både samfunnet og Forsvaret mer sårbart for uønsket påvirkning. På FFI forsker vi på nettopp dette, som et bidrag til å styrke Forsvarets operative evne, nasjonal sikkerhet og samfunnssikkerhet i hele krisespekteret.

Vi ser nå etter deg som ønsker å bidra til å styrke samfunnets og Forsvarets motstandsdyktighet mot påvirkningsoperasjoner. Du vil arbeide blant annet innen påvirkningsoperasjoner, sosiale medier, desinformasjon, sammensatte trusler, og aktørforståelse og kunnskap. Nyutdannede oppfordres til å søke.

Eksempler på arbeidsoppgaver:

  • Videreutvikle FoU (forskning og utvikling) arbeid på påvirkningsoperasjoner i et totalforsvarsperspektiv
  • Etablere FoU-prosjekter, oppdrag og tverrfaglig samarbeid på instituttet og med eksterne aktører militært og sivilt, inkludert med forsvarsindustrien og akademia, nasjonalt og internasjonalt
  • Styrke instituttets kontakt med Forsvaret, forskningsmiljøer, akademia og andre eksterne kompetansemiljøer
  • Utvikle høy FoU-kvalitet på FFI
  • Utøve god forskningsformidling

Det er en fordel om du har kjennskap til nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer, samt erfaring fra og utforming av EU/internasjonale og forskningsrådsprosjekter.

Nødvendige kvalifikasjoner er relevant utdanning fra universitet/høgskole på masternivå eller PhD-nivå med gode resultater. Relevante fagområder er for eksempel samfunnsvitenskapelige fag som sosiologi, sosialantropologi, statsvitenskap, medievitenskap, kommunikasjon og/eller psykologi. Annen fagbakgrunn kan vurderes for kandidater med svært gode resultater og/eller relevant erfaring.

Du har en godt utviklet evne til strategisk og kritisk tenkning, er nyskapende og har interesse for teknologi. Du er positiv, analytisk og initiativrik og har stor gjennomføringskraft. Du blir inspirert av å jobbe i et unikt tverrfaglig miljø, og har evne til å sette deg raskt inn i nye arbeidsoppgaver og problemstillinger. Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper.  

Vi krever god skriftlig og muntlig framstillingsevne, både på norsk og engelsk. 

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav.

Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no/jobb-og-karriere/sikkerhetsklarering.

Vi kan tilby interessante og varierte oppgaver i et godt arbeidsmiljø og gode faglige utviklingsmuligheter. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som har låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til forskningsdirektør Janet Martha Blatny 63807827 / 41615740, eller seniorforsker Nina Hellum 63807780/ 97418728.  

Elektronisk søknad merket ref.nr 2020/02499, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester som er relevante til stillingen, sendes innen 12. november 2020.

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Meta