Forskere totalforsvar

Er du interessert i samfunnssikkerhet og hvordan vi forsvarer Norge?

Har du lyst å jobbe med viktige problemstillinger som har betydning for nasjonal krisehåndtering og beredskap?

Da kan dette være jobben for deg!

Sivilt-militært samarbeid får stadig større betydning for forsvaret av Norge. Et moderne og forberedt totalforsvar styrker nasjonens motstandskraft og utholdenhet og reduserer sårbarheten mot sammensatte trusler. På FFI skal vi gjennom forskning og kunnskapsutvikling bidra til at dette samarbeidet blir styrket gjennom å utnytte FoU (forskning og utvikling) og den teknologiske utviklingen.

Vi bidrar med vår kunnskap og kompetanse gjennom rådgivning til både offentlige og private aktører, for å understøtte videreutviklingen av totalforsvaret slik at fremtidens utfordringsbilde kan møtes på best mulig måte.

Vi ser nå etter deg som har lyst til å jobbe med blant annet:
• Videreutvikling av konseptuelle og teknologiske løsninger innen totalforsvarsproblemstillinger
• Utarbeide forskningsbasert kunnskapsgrunnlag og være rådgiver  innen sivilt-militært samarbeid, kritiske samfunnsfunksjoner, digitaliseringsutfordringer, konfliktanalyser og situasjonsforståelse
• Bidra til etablering av prosjekter og tverrfaglig samarbeid internt og eksternt, med både industri,  akademia  og våre oppdragsgivere
• Deltakelse i nasjonale og internasjonale fora

Arbeidet vårt er organisert i prosjekter som er bredt sammensatt, og du vil få jobbe med kolleger fra ulike avdelinger og fagområder på instituttet. Etter hvert vil det også kunne bli aktuelt med prosjektlederoppgaver. Arbeidssted er Kjeller rett ved Lillestrøm, 10 min. med toget fra Oslo.

Nødvendige kvalifikasjoner er relevant utdanning fra universitet/høgskole på master/PhD-nivå innen realfag eller teknologi (f.eks. informatikk, matematikk, statistikk, modellering og simulering), eller samfunnsfag (f.eks. statsvitenskap, samfunnssikkerhet, samfunnsøkonomi) og med gode resultater. Annen fagbakgrunn kan vurderes for kandidater med svært gode resultater.

Vi ser etter deg som raskt kan sette deg inn i nye problemstillinger, som har interesse for og gjerne erfaring fra analysearbeid og som evner å bruke kvantitative og kvalitative metoder til problemstrukturering og analyse.

Vi stiller høye krav til faglige kunnskaper og søker deg som er faglig nysgjerrig og løsningsorientert. Du er analytisk, initiativrik og systematisk. Du har gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samtidig som du kan arbeide selvstendig.

Vi krever god skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke. Nyutdannede oppfordres også til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no/jobb-og-karriere/sikkerhetsklarering.

Vi kan tilby interessante og varierte oppgaver i et godt arbeidsmiljø, og gode faglige utviklingsmuligheter. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som har låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til forskningsleder Else Helene Feet, tlf. 63 80 71 62/ 918 53 118.

Elektronisk søknad merket ref. 2020/02498, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester som er relevante til stillingen, sendes innen 8. november 2020.

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Meta