Doktorgrad - UiT

Stipendiat innen fjernmåling for sporing av bulklast.

Om stillingen

Ved Institutt for elektronteknologi, Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi er det en ledig stilling som stipendiat fra januar 2022.  Stillingen er tilknyttet forskningsgruppen Electromechanical Systems og er innen fagfeltet Optisk Fjernmåling.

Arbeidssted er UiT i Narvik og vil foregå ved instituttet med forskningsgruppen. Gruppends forskningsområder er fjernmåling, kommunikasjonsteknologi, autonome plattformer, energisystemer, kraftelektronikk og avanserte kontrollsystemer. Du må kunne starte i stillingen innen rimelig tid etter å ha mottatt tilbud.

Stillingen gjelder for en periode på fire år. Ph.d.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året, fordelt med 25 % pr år, skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver etter avtale. Stipendiatstillingen er en utdanningsstilling og har fullført forskerutdanning frem til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for ansettelse og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen.

Kvalifikasjoner

For stillingen kreves mastergrad eller tilsvarende i fjernmåling, anvendt fysikk, satellitteknologi, informatikk eller andre relevante fagområder. 

Det anses som fordelaktiv om du har kjennskap til følgende: 

  • Fjernmåling 
  • Bildebehandling 
  • Programmering, for eksempel Python 
  • Matematikk 
  • Fysikk 
  • Spektroskopi 
  • Maskinlæring
  • Digital signalbehandling
  • Linux 

Søkere skal ha dokumentert gode kunnskaper i engelsk, og kunne jobbe i et internasjonalt miljø. For nordiske søkere dokumenteres dette med vitnemål fra videregående skole.  God beherskelse av norsk eller et skandinavisk språk er også fordelaktig.

Søkerne må levere en prosjektskisse med det faglige grunnlaget for doktorgradsprosjektet. Prosjektbeskrivelsen skal ikke være lenger enn 1 side, ikke inkludert litteraturreferanser. Den må inneholde en beskrivelse av temaet, forskningsspørsmål og en begrunnelse for valgene. Den endelige prosjektbeskrivelsen vil bli utviklet i samarbeid med veileder. Det er viktig at søkeren har passende bakgrunn og er motivert til å jobbe med prosjektet.

I vurderingen vil vi også vektlegge personlige egnethet og motivasjon for stillingen.

Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for ansettelse i denne stillingen.

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Meta