Fast stilling

Vil du bli del av et verdensledende team innen sonar signalbehandling?

Når undervannsfarkoster skal se verden rundt seg, er sonar et viktig verktøy. For autonome undervannsfarkoster (AUV-er) er det spesielt viktig å kunne lage gode akustiske bilder av havbunnen, slik at vi kan finne små objekter som for eksempel miner.

Sammen med norsk industri har vi laget de høyteknologiske AUV-ene «HUGIN». Her har vi utviklet en verdensledende teknikk for avbildende sonar, kalt Syntetisk Apertur Sonar (SAS), som vi bruker for å lage sonarbilder med lang rekkevidde og svært god oppløsning.

Vi skal styrke SAS-teamet vårt og ser etter deg med en stor interesse for signalbehandling, matematikk og fysikk. Du vil jobbe med å utvikle og forbedre algoritmer for sonarprosessering, som krever god innsikt i akustikk og havmiljø. Du vil få anledning til å sette deg grundig inn i problemstillingene sammen med dyktige kolleger.

Du vil bli en del av et sammensveiset miljø som har dyp faglig kunnskap og mange års erfaring. Vi er nysgjerrige på nye løsninger og metoder og liker å gå i dybden. Vi jobber med hele spekteret fra grunnleggende forskning til eksperimentering ute på sjøen, industrisamarbeid og nær kontakt med de operative brukerne av systemene vi lager. Arbeidet vårt gir ofte publiserbare resultater som vi liker å presentere på internasjonale konferanser. SAS-teamet bidrar også jevnlig inn i andre miljøer ved instituttet. Når du har bygd opp din kompetanse vil du kunne få en nøkkelrolle i dette samarbeidet.

Du har minimum mastergrad innen signalbehandling, fysikk, informatikk eller andre realfaglig retninger, med gode resultater. Du bør også ha gode ferdigheter i programmering, for eksempel fra studiene, i språk som Matlab, Python, C++ eller lignende.

Som person er du selvgående, har analytiske evner og trives godt når du kan bryne deg på ukjente problemstillinger. Du har en faglig drive og er opptatt av å utvikle deg. Du er åpen og nysgjerrig, og blir inspirert av å jobbe i tverrfaglige team. Du har god skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi kan tilby et unikt tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke. Nyutdannede oppfordres også til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres på nivå Hemmelig/ Nato Secret. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til sjefsforsker Stig Asle Vaksvik Synnes, tlf. 922 15 196, eller til forskningsleder Martin Syre Wiig, tlf. 45 61 69 08.

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra relevant arbeidserfaring, innen 6. november 2022. Ref.nr. er 2022/01973.

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Meta