Sommerstudenter/sommerforskere innen kryptoanalyse

NSM har et nasjonalt ansvar for utvikling og evaluering av kryptosystemer og kryptoalgoritmer for sivil og militær bruk. Vi søker 2 sommerstudenter som skal jobbe med kryptoanalyse og relaterte emner i en tidsperiode på ca. 8 uker sommeren 2024. Det er en viss fleksibilitet med hensyn til oppstarts- og avslutningsdato. Sommerjobben er svært relevant for studenter som planlegger en mastergrad innen algoritmer, matematikk, kryptografi, kvantecomputing eller mer generelt innen teknologi.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene vil bestå av å sette seg inn i spesifikke kryptosystemer og jobbe med problemstillinger knyttet til sikkerheten av disse. Til slutt skal det skrives en rapport.

Kvalifikasjoner

  • Du er student innen fysikk, informatikk eller matematikk
  • Du har kurs i informatikk, matematikk (eksempelvis diskret matematikk, algebra, tallteori) og statistikk
  • Du har interesse for å lære og å løse problemer sammen med andre forskere
  • Det er en fordel å ha programmeringserfaring
  • Du kan gjerne ha noe forskererfaring samt å ha vært med på å skrive større oppgaver

Personlige egenskaper

  • Du trives og lykkes med selvstendig arbeid i tillegg til samarbeid med andre
  • Du motiveres av å jobbe med utfordrende og samfunnsrelevante problemstillinger
  • Du disponerer tiden din godt

Vi tilbyr

  • En jobb med relevante oppgaver innen et viktig felt med oppfølging av dyktige forskere
  • Muligheter for videre samarbeid i forbindelse med masteroppgave og/eller phd
  • Muligheter for trening i arbeidstiden

Det forutsettes at de som ansettes kan sikkerhetsklareres og autoriseres.

Søknaden må inneholde søknadstekst, CV og karakterutskrift.
Oppgi også eventuelle referanser som er relevante for stillingen.

Stillingen lønnes i timelønn som konsulent (SKO 1065) i lønnstrinn 44 / (årslønn kr 460 600).Det trekkes 2 % lovbestemt innskudd til Statens Pensjonskasse.Arbeidssted vil være Fornebu.

Du kan ikke ha bistillinger, bierverv, styreverv eller andre lønnede oppdrag som kan hemme eller sinke det ordinære arbeidet, med mindre det foreligger særskilt pålegg eller tillatelse.

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket ditt om reservasjon ikke tas til følge.

NSM deltar i regjeringens inkluderingsdugnad og vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi vil gjerne ha søknad også fra deg som har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en, men som
ellers fyller kvalifikasjonskravene i stillingen. Vi gjør i den forbindelse oppmerksom på at opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en, vil bli benyttet i anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer på årlig.

NSM benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere bes derfor om å sende søknaden ved å benytte linken.

Om arbeidsgiveren

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er Norges direktorat for nasjonal forebyggende sikkerhet.  Tjenestens hovedoppgave er å bedre Norges evne til å beskytte seg mot spionasje, sabotasje, terror og sammensatte trusler.  Gjennom rådgivning, forskning, tilsyn, testing og kontrollaktiviteter bidrar NSM til at virksomheter sikrer sivil og militær informasjon, systemer, objekter og infrastruktur med betydning for nasjonal sikkerhet. NSM er ansvarlig for et nasjonalt varslingssystem for å avdekke og varsle om cyberangrep mot digital infrastruktur.  NSM har også et nasjonalt ansvar for å koordinere håndteringen av alvorlige cyberangrep.

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Meta