Forsker - intelligente agenter for simulering av militære operasjoner

Bruk av simulatorer blir stadig viktigere i Forsvaret, og FFI har et betydelig forskningsprogram innen modellering og simulering. Vi søker en forsker som blant annet skal være med å utvikle intelligente agenter som kan tolke og utføre militære oppgaver i et simulert miljø. Vi benytter både manuell implementasjon av oppførsel med metoder fra kunstig intelligens og bruker maskinlæring for datadrevet oppførselsmodellering.

Nødvendige kvalifikasjoner er utdanning med gode resultater fra universitet/høgskole på master-/doktorgradsnivå innen informatikk/datateknikk, matematikk, teknisk kybernetikk, eller andre relevante fagfelt med kompetanse innenfor kunstig intelligens, gjerne maskinlæring. Programmeringskunnskaper og kompetanse innen simulering er en forutsetning, og kompetanse innen distribuerte systemer og systemutvikling vil være nyttig.

Vi søker en allsidig, faglig nysgjerrig og løsningsorientert medarbeider, som har analytiske evner. Stillingen som forsker krever evne til nytenkning, vilje til faglig utvikling og ønske om å jobbe med anvendt forskning til støtte for våre oppdrags­givere.

Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samtidig som du kan arbeide selvstendig og ta egne initiativ. Vi krever god skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk.

Vi ønsker et variert og mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn. De som søker denne stillingen må kunne sikkerhetsklareres for Hemmelig og autoriseres i henhold til hva som er nødvendig for stillingen og oppgavene.

Vi kan tilby et tverrfaglig, utfordrende og spennende miljø, og gode muligheter for kompetanseutvikling. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som har gode låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Forskerlønnen på FFI beregnes ut i fra relevans og nivå på utdanning og erfaring, med start på kr. 475 100 og opp mot kr. 734 400. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til forskningsleder Karsten Bråthen, tlf. 63 80 74 26 / 952 81 649, eller forsker Rikke Amilde Løvlid tlf. 63 80 74 28.

Søknad merket ref.nr. 2016/00613, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, sendes elektronisk fra www.ffi.no innen 10. april 2016. Søkere med utdanning fra utenlandske læresteder må legge ved forklaringer av karakterskala.

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Meta