Forsker – mixed-reality simulering for trening og analyse

Bruk av simulatorer blir stadig viktigere i Forsvaret og FFI har et betydelig forskningsprogram innen modellering og simulering, som blant annet utvikler prototyper av fremtidige simuleringsverktøy for trening av og støtte til militære operasjoner.

Arbeidsoppgavene til forskeren vi er ute etter, er å utvikle nye løsninger for mixed-reality simulatornettverk. Du skal finne ut hvordan distribuert simulering, tjenesteorientering, samt sky-teknologi best kan brukes for å få til rask sammenkopling av mixed-reality simulering for ulike trenings- og analysebehov i Forsvaret. Du skal dessuten jobbe hands-on med software-utvikling, og her vil oppgavene dine spenne fra grensesnittmodellering til å programmere tjeneste-implementasjoner som skal utplasseres og oppdages med skyteknologi.

Nødvendige kvalifikasjoner er utdanning med gode resultater fra universitet/høgskole på master-/doktorgradsnivå innen informatikk/datateknikk. Programmeringskompetanse er en forutsetning, og kompetanse innen simulering og distribuerte systemer vil være nødvendig.

Vi legger vekt på kunnskap om og ferdigheter i tjenesteorientering og skyteknologi. Du må ha evnen til å identifisere og utforske grunnleggende problemstillinger som vil føre forskningsfeltet videre, selv om løsningene du lager er for spesifikke formål.

Stillingen som forsker krever evne til nytenkning, vilje til faglig utvikling og et ønske om å jobbe med anvendt forskning til støtte for våre oppdragsgivere. Vi søker vi deg som er faglig nysgjerrig, løsningsorientert og har gode analytiske evner.

Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samtidig som du kan ta egne initiativ og arbeide selvstendig mot felles mål. Vi krever god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Vi ønsker et variert og mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn. De som søker denne stillingen må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til hva som er nødvendig for stillingen og oppgavene.

Vi kan tilby et tverrfaglig, utfordrende og spennende miljø, og gode muligheter for kompetanseutvikling. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftshelsetjeneste, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som har gode låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Forskerlønnen beregnes etter FFIs lønnssystem ut i fra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til forskningsleder Karsten Bråthen, tlf. 63 80 74 26 / 952 81 649, eller forsker Jo Erskine Hannay tlf. 63 80 74 54.

Søknad merket ref.nr. 2016/02422, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, sendes elektronisk fra www.ffi.no innen 8. januar 2017.

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Meta