Kurs i numpy og plotting

Onsdag 27. februar blir det avholdt kurs i plotting og bruk av numpy i Python. Kurset starter klokken 12.15 i S5 og vil vare i mellom én og to timer. Kursholdere er Thorvald Ballestad og Niels Henrik Aase. Kurset er tiltenkt de som ikke har noe særlig programmeringserfaring utover ITGK, og krever derfor ingen forkunnskaper utover dette. Særlig førsteklasse anbefales å delta på kurset, da innholdet er svært relevant både for elmag og senere emner man møter på.

Kurset vil dreie seg om bruk av numpy-biblioteket og plotting. Kurholderne vil gå gjennom sentrale aspekter ved biblioteket, hvordan det fungerer og hvorfor det er så praktisk. Plotte-delen som følger vil i stor grad basere seg på hvordan man på best mulig måte kan lære seg å plotte. Til slutt vil det bli gjennomgang av et par veldig praktiske og kule innebygde numpy-funksjoner, samt demonstrasjon av den noe mer fancy og spennende koden man får skrive i noen av andre-/tredjeklasse-emnene på fysmat.

Det vil legges ut et script på forhånd, og det vil bli gitt oppgaver basert på dette scriptet, som kursdeltagerne så forsøker å løse selv. Det vil være mulig å få hjelp av kursholdere og "studasser" under oppgaveløsingen. Etter en stund vil kursholdere gå gjennom løsning av oppgavene i plenum. Det vil benyttes noen eksempler som er relevante ifm elmag.

VIKTIG! Alle som ønsker å delta på kurset må ha lastet ned Anaconda og numpy på forhånd. Hjelp til dette finnes her: Anaconda sin nettside. Følg lenken og velg det operativsystemet som gjelder for deg. Dersom du sliter med å laste ned Anaconda anbefales det å komme på fysikkland for å få hjelp fra en stud. ass.

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Starter
Slutter
Sted S5

Meta