header

Nabla til Finland

Har du noensinne sunget studentviser med finner idet klokka bikker midnatt? Festet i en badstue? Hørt om finnene sin sitz, silliz, jaloviina, snaps eller halare ? 31. oktober til 3. november drar Nabla til Åbo i Finland for å besøke våre venne-linjeforeninger Sigma og Quantum, og da får du sjansen til å oppleve alt dette, og mye mer!

Vi i Nabla har for andre år på rad blitt invitert til Åbo, Finland av våre svensk-finske venner i Sigma og Quantum, linjeforeningene for henholdsvis matematikk- og fysikkstudentene ved Åbo Akademi. Finnene skal arrangere tradisjonsrik fest (såkalt sitz) til ære for oss, og har også planer om å leie badstue-lokaler til å feste i. Slik ser en tentativ slagplan ut:

  • Torsdag 31.10: Reise Trondheim- Åbo. Møte og middag med finnene på kvelden

  • Fredag 1.11 : Omvisning på slottet i Åbo og i byen på dagen. Sitz (en slags studentfest med billig drikke, finske tradisjoner og masse sang) på kvelden på en av studentkroene.

  • Lørdag 2.11: Silliz ( en slags dagen-derpå- frokost hvor vi nordmenn i fjor drakk vann mens finnene shotet vodka til lyden av Freddy Kalas på høyttalerne) på morgenen. På kvelden har finnene leid badstue med tilhørende festlokale, og senere blir det etterfest i et studentlokale.

Vi har pr. i dag fått 14 overnattingsplasser hjemme hos finnene, men flere plasser kan komme etter hvert. Hvis du har spørsmål angående turen kan du kontakte Hans Giil på facebok eller sende en mail på hansggi@stud.ntnu.no.

Kommentarer


avatar
Silje Anfindsen 12. oktober 2019

Ååå dette ser gøy ut! Ta med blådresser (eller en annen farge?) hjem til alle da så kan vi også være like kule som HC var i UKEtoget!

Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

10 påmeldt av 18 plasser

Meta