Foredrag med Roger Antonsen

EduCom inviterer til et inspirerende og underholdende foredrag med Roger Antonsen!

Matematiske visualiseringer: fra tallteori, grafteori og algebra til keltiske knuter og matematisk kunst!

Bli med på en visuell og fargerik reise som handler om hvordan matematiske strukturer kan visualiseres, utforskes og forstås bedre ved hjelp av programmering og algoritmer. Vi suser gjennom en rekke matematiske temaer, som tallteori, grafteori og algebra, og ser på hvordan vi kan visualisere og gjøre det abstrakte mer konkret. Vi ser på hvordan visualiseringer kan bli til kunst og tar for oss mange eksempler på matematisk og algoritmisk kunst.

Roger Antonsen er førsteamanuensis ved Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo, gjesteforsker ved UC Berkeley, California, kjent TED-foredragsholder, forfatter, kunstner, populærvitenskapelig formidler, og han har doktorgrad i informatikk. Han er forfatteren av universitetslæreboken «Logiske metoder: Kunsten å tenke abstrakt og matematisk» og har vunnet flere priser for «beste foreleser». Sjekk ut hans tidligere foredrag her: [Tidligere foredrag]. Noen av Antonsens hovedområder innen matematikk er: logiske kalakyler, bevisteori, kompleksitetsteori, visualisering og matematisk kunst.

Den 27. oktober kommer han hit, til oss fysmattere for å inspirere og engasjere våre kloke hoder til å tenke litt mer spenstig rundt matematikk :) 

Det blir servering av pizza så lenge beholdningen rekker, så det blir førstemann til mølla!

 
 
 
 
 

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Vis på Facebook

Starter
Slutter
Sted R7
Registrering åpner
Trinn 3 4 5
Påmeldingsfrist
Avmeldingsfrist
Prikkregler Arrangement uten betaling
Påmelding kreves
Påmelding er ikke åpen

63 påmeldt av 242 plasser

Meta