Talk med Roger Antonsen

Algoritmer, mønstre og matematisk kunst: om tilfeldigheter, spill, kombinatorikk (og litt om keltiske knuter)

Bli med på et visuelt og fargerikt foredrag om hvordan matematiske strukturer kan visualiseres, utforskes og forstås bedre ved hjelp av programmering og algoritmer. Det vil handle om tilfeldigheter, spill, kombinatorikk, tallteori, grafteori og algebra, men på en måte som er forståelig og jordnær, og vi ser på hvordan det abstrakte kan utforskes, visualiseres og gjøres mer konkret. Velkommen til et foredrag om matematisk og algoritmisk kunst!

Roger Antonsen er førsteamanuensis ved Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo, gjesteforsker ved UC Berkeley, California, kjent TED-foredragsholder, forfatter, kunstner, populærvitenskapelig formidler, og han har doktorgrad i informatikk. Han er forfatteren av universitetslæreboken «Logiske metoder: Kunsten å tenke abstrakt og matematisk» og har vunnet flere priser for «beste foreleser». Sjekk ut hans tidligere foredrag her: [Tidligere foredrag]. Noen av Antonsens hovedområder innen matematikk er: logiske kalakyler, bevisteori, kompleksitetsteori, visualisering og matematisk kunst.

Den 4. september har Educom invitert han hit, til oss fysmattere, for å inspirere og engasjere til å tenke litt mer spenstig rundt matematikk :) 

Det blir også servering av pizza.

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Starter
Slutter
Sted Adolf Øien-bygget (handelsbygget), A34
Registrering åpner
Trinn 1 2 3 4 5
Påmeldingsfrist
Avmeldingsfrist
Påmelding kreves
Påmelding er ikke åpen

40 påmeldt av 40 plasser

Meta