Forsker/seniorforsker i statistisk modellering, maskinlæring og AI

10 faste stillinger som forsker/seniorforsker i statistisk modellering, maskinlæring og AI

Norsk Regnesentral (NR) er Norges ledende anvendte miljø innen statistisk modellering, maskinlæring og bildeanalyse. Markedet vårt er voksende med stor etterspørsel etter vår kompetanse, så vi trenger ytterligere 10 forskere.

Vi søker

Vi ønsker nye kolleger med solid bakgrunn i enten statistisk modellering, maskinlæring eller bildeanalyse. Vi søker både erfarne forskere som kan ta prosjektledelse og kundeoppfølging, samt entusiastiske nyutdannede med sterke resultater fra studiene.

NR har lang erfaring som Norges ledende anvendte statistikermiljø, også med bruk av alle moderne maskinlæringsteknikker. Dette inkluderer spesialområder som bildeanalyse og jordobservasjon, der kompetanse på dyp læring er sentralt.

Norsk Regnesentral

Om stillingene

Vi jobber med anvendelser innen blant annet energi og petroleum, bank og finans, medisin og helse, marin, klima, transport, teknologi og tjenesteyting.

Våre kunder og samarbeidspartnere spenner fra små oppstartsbedrifter til Norges største bedrifter, samt internasjonale kunder.

Samtidig bidrar NR i forskningssamarbeid med andre forskningsmiljøer innen blant annet klima og hav. Vi jobber også sammen med Universitetet i Oslo, Universitetet i Tromsø og NTNU i store metodiske prosjekter med fokus på modellering, algoritmer og utvikling av kunstig intelligens.

Arbeidsoppgaver

Du må være genuint interessert i oppdragsforskning, der vi løser konkrete utfordringer for kunder og partnere. Det krever dyp metodisk forståelse og evne til metodisk nyutvikling.

Avhengig av din erfaring, kan stillingene inneholde elementer av alle oppgaver på et forskningsinstitutt; prosjektarbeid, prosjektledelse, søknadsskriving, markedsføring, nettverksbygging og akademisk publisering. Vår hverdag er variert, utfordrende og spennende.

   

Ved siden av å være en meget sterk metodiker, må du være god til å programmere og interessert i nye utviklingsverktøy. Vi jobber i team, og du får muligheten til å jobbe med mange ulike metoder, kunder og prosjekter.

Kvalifikasjonskrav

Du må ha solid bakgrunn i enten statistisk modellering, maskinlæring eller bildeanalyse og dyp læring. Søkere må ha master- eller doktorgrad innen disse feltene.

Det vil bli lagt vekt på evne til samarbeid og til å kommunisere med kunder og partnere.

Vi tilbyr

Vi tilbyr 100 % fast stilling, gode lønnsbetingelser og pensjons- og forsikringsordninger, fleksibel arbeidstid, 5 uker ferie, i tillegg til betalt fri i romjul og påske, og egen personalkantine. NR har gode opplærings- og utviklingsmuligheter sammen med høykompetente kolleger i et inspirerende arbeidsmiljø.

Norsk Regnesentral holder til i Kristen Nygaards hus ved Forskningsparken på Blindern i Oslo. Tiltredelse etter avtale.

 

Spørsmål om stillingene

Søknaden skal inneholde søknadsbrev, CV, vitnemål og karakterutskrifter fra din høyere utdanning og attester.

Ta gjerne kontakt med en av våre forskningssjefer for mer informasjon:

  • Anders Løland (statistisk modellering / maskinlæring), anderslo@nr.no
  • Kjersti Aas (statistisk modellering / maskinlæring), kjersti@nr.no
  • Petter Abrahamsen (statistisk modellering / maskinlæring), pab@nr.no
  • Rune Solberg (bildeanalyse og fjernmåling), rune@nr.no
  • Line Eikvil (bildeanalyse), eikvil@nr.no

Vi ser frem til å høre fra deg.

Om oss

Norsk Regnesentral (NR) er en uavhengig, ideell og allmennyttig privat stiftelse som utfører oppdragsforskning.

Forskningsområdene er statistisk modellering, geomodellering, bildeanalyse, jordobservasjon, maskinlæring, kunstig intelligens, språkteknologi, digital sikkerhet, digital inkludering og digital transformasjon. 

NR er et av Europas største miljøer innen anvendt statistisk modellering. Instituttet har 98 ansatte.

I over 70 år har instituttet levert samfunnsnyttige tjenester og skapt nye verdier for kunder og partnere innen et vidt spekter av bransjer; Teknologi og industri, Finans og forsikring, Klima og miljø, Naturressurser, Hav, Helse og Samfunn. 

Våre oppdragsgivere er næringsliv og offentlige virksomheter både i Norge og internasjonalt, EU og Norges forskningsråd. 

Vår oppgave er å skape forskningsresultater som brukes og synes.

Kommentarer


Logg inn for å skrive en kommentar

Informasjon

Meta