I 2014 var det Newton's tur. Vi dro til Cambridge og London. Igjen finnes det en god del forberedende informasjon, noen bilder, men dessverre ikke noe referat.

Noen bilder først Gruppebilde med guide Gruppebilde med guide.jpeg.pdf

Sightseeing i Cambridge Bilde test.pdf

Invitasjon

Railway & Bicycle Tours, hvori opptatt Gandalf Globetrotters, innviterer til nye reiseopplevelser i fotsporene til fysikkens mestre!

Etter fjorårets meget vellykkede arrangement under Uka, og med tidligere R&B turer til Italia og Sveits i tankene, har noen av oss snakket sammen og planlagt en ny tur. Denne gangen blir temaet Newton og reisemålet Cambridge og London. Planene er fortsatt løse, men for å danne et bilde av hvor mange som ønsker å være med sender vi herved ut en invitasjon.

Varighet: Torsdag til mandag Tidspunkt: 7-11. august eller 21-25. august Overnattinger: Torsdag til lørdag i Cambridge, lørdag til mandag i London Foreløpig program: Torsdag ettermiddag Ankomst London, felles (?) transport fra flyplass (Heathrow, Gatwick) til Cambridge, overnatting – hvis mulig "in college".

Fredag
    Formiddag: Omvisning på Trinity College i Cambridge med fokus på Newton,
    Ettermiddag: Mulig tur til Woolsthorpe Manor, Newtons fødested
    Kveld: Bankett

Lørdag
    Transport fra Cambridge til London med tog
    Resten av dagen til fri disposisjon i London
    Teater?

Søndag
    Formiddag: Royal Mint Museum i Tower of London – Newton var tilknyttet  RM i tredve år
    Ettermiddag: Besøk i Westminster Abbey – Newtons grav
    Bankett 2?

Mandag
    Besøk hos Royal Society  London, Newton var medlem fra 1672 og leder fra 1702
    Retur til Norge

Ektefeller, samboere og andre assosierte er selvsagt hjertelig velkomne til å delta. Vi ber om tilbakemelding innen 15. januar med indikasjon på hvor sannsynlig det er at du (dere) vil delta, og hvilke av de foreslåtte datoene som passer, eventuelt ikke passer. Det er selvsagt også lov til å komme med innspill til programmet. Hvis det er noen som har kontakter som kan bidra med Newtoniana er det spesielt interessant.

Mvh Arr.kom

Einar, Erik, Kjetill (i alfabetisk rekkefølge)

Oppdatering med (foreløpig) deltagerliste og program

Hei

Da nærmer tiden seg for den store Newton-turen seg og vi må be om en endelig og bindende påmelding fra de som skal delta. Akkurat nå har vi 21 deltagere, se listen under:

R&Bere
Einar Turid 2 Erik B Ida 2 Kjetill Ø 1 Per 1 Kjetil Astrid 2 Lars Anne 2 Gunnar 1 Jo Mette 2 Atle 1 Terje 1 Øystein Eeva Liisa 2 Assosierte
Ola B Marit 2 Knut H Astrid 2

Det er bestilt hotellrom i Cambridge og London (Bloomsbury – takk til Atle for tips om hotell) basert på denne listen. Bestillingen er gjort med forventet ankomst i Cambridge 7. august og i London 9. august. Siste frist for endring i hotellbestillingene er 6 uker før ankomst for Cambridge og 30 dager i London. Dvs jeg ber om svar på denne mailen innen 10. juni slik at jeg har noen dager å områ meg på. Hvis dere kan sende meg reiseplaner, spesielt innkommende flighter, ville det være til stor hjelp i kommunikasjonen med hotellet i Cambridge. Frokost er inkludert på begge hotellene.

Hotell

Cambridge: University Arms, Regent Street, Cambridge – Pris i 109 £ (enkeltrom)/119 £ (dobbeltrom) pr natt London: The Portland Hotel, 31-32 Bedford Place, London, WC1B 5JH, Cca 105 £ pr natt (samme pris for enkelt og dobbeltrom

Program

Det er bestilt omvisning med guide i Trinity College fredag klokken 11. Vi har i tillegg en avtale med Royal Society i London mandag morgen klokken 10. Jeg prøver også å skaffe billetter til en musikal, Jersey Boys, i London søndag ettermiddag (kl 5). Jersey Boys handler om den kjente (?) amerikanske pop-gruppen Four Seasons (senere Franki Valli and the Four Seasons) kjent for hits som Rag Doll ( http://www.youtube.com/watch?v=kYBZqfOZiS4), Silence is Golden, Sherry, Big Girls Don’t Cry, Walk Like a Man, osv. Hvis vi er mer enn 10 som bestiller får vi en brukbar rabatt, prisen blir ca 450 kroner per person. Hvis dere vil være med på dette trenger vi beskjed om det nokså umiddelbart. Vi må antageligvis forhåndsbetale bilettene, sender i såfall ut betalingsinformasjon til de som melder seg.

Det planlegges også med felles middager i Cambridge på fredag og i London på lørdag. I Cambridge har vi ikke kommet så langt, hvis det er noen som kjenner et hyggelig sted kan dere jo gi meg et hint. I London er vi i kontakt med en (to) resturanter som heter St. John’s. Det ser ut som om vi ender i St. Johns Bread and Wine i Spitalfields – jeg (Einar) var der i bryllup for to år siden, og det var meget vellykket.

Varighet: Torsdag til mandag Tidspunkt: 7-11. august Overnattinger: Torsdag til lørdag i Cambridge (University Arms), lørdag til mandag i London (The Portland) Foreløpig program: Torsdag ettermiddag/kveld Ankomst Cambridge

Fredag
    Formiddag: Omvisning på Trinity College i Cambridge med fokus på Newton,
    Ettermiddag: Til egen disposisjon i Cambridge
    Kveld: Felles middag, sted TBD

Lørdag
    Transport fra Cambridge til London med tog
    Resten av dagen til fri disposisjon i London
    Kveld: Bankett, St. John’s Bread and Wine, Commercial Road, Spitalfields

Søndag
    Formiddag: Royal Mint Museum i Tower of London – Newton var tilknyttet  RM i tredve år
    Ettermiddag: Besøk i Westminster Abbey – Newtons grav
    Ettermiddag (klokken 17:00) Musikal: Jersey Boys, Picadilly Theater

Mandag
    Morgen: Klokken 10:00 Besøk hos Royal Society  London, Newton var medlem fra 1672 og leder fra 1702

Mvh Arr.kom

Einar, Erik, Kjetill (i alfabetisk rekkefølge)

Endelig program (kart og greier) Newton 2014 – endelig program[1].pdf