Maxwells Muntre Musikanter

Maxwells Muntre Musikanter har sine røtter i forkant av Nablas nissefest i 1995, og dette regnes som den offisielle stiftelsen av ensembelet. Kildene sier da at de Muntre kun hadde to øvelser før opptredenen, med den begrunnelse av at: "Dyktige musikere trenger ikke mer". Når den siste generasjon av Maxwells Muntre stormet scenen på Joulebohret i sitt 24. år hadde vi kun hatt én øvelse før vår opptreden, og igjen bruker vi samme begrunnelsen!

Året er 1997. Trondheim fyller 1000 år og Ski-VM har inntatt byen. I denne anledning har linjeforeningene satt opp Teltet, der linjeforeningene konkurrerer om å skape mest liv! Når turen kom til Nabla, kom tiden da våre muntre venner samlet seg og skapte flust med liv i marsjer blant befolkningen.

I 2001 var de Muntre falt litt ut av tradisjonen, men daværende Nablaleder stilte opp som dirigent tross mangel på musikalsk erfaring og igjen hadde Maxwells Muntre Musikanter noen gode år foran seg. Siden denne gang har de Muntre eksistens vært noe diskret, selv om de plutselig var å finne på et og annet Nabla-arrangement, dog ikke like spenstig som i de gode gamle dager.

Igjen, for tredje gang, ble Maxwells Muntre Musikanter gjenopplivet i 2019, denne gangen fra en Nablaleder med musikalsk erfaring.

I 2024 lever Maxwells fortsatt med å videreføre Nablas tradisjoner, og Nablasangen er en klassisk gjenganger i repertoaret. Studentorkesteret framfører på samtlige arrangement i Nabla; kulturfestival, immball, joulebohr, SKE og 17.mai. Med dette er vi Nablas kanskje nyeste og samtidig eldste musikalske ensemble!

 

avatar
Brage Oisin Fagerli Iversen

Musikalsk leder